Nehéz győzelem volt

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 16. forduló

Az NB I. B csoportos férfi kosárlabda bajnokság 16. fordulójában a SMAFC-NYME a fővárosi MAFC gárdáját fogadta péntek este a Krasznai Csarnokban. Szlávikék nem voltak könnyű helyzetben, hiszen Karácsonyi és Takács nem állt Vetési Imre és Barlai Tamás rendelkezésére.

SMAFC-NYME – MAFC 79:59

(12:20, 21:19, 21:14, 22:6)
2012.02.17. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (200 néző)
Vezette: Németh Cs., Németh A., Szalai Zs.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 14/6, Csaplár-Nagy 12, Balogh 27/18, Halász 4/3, Kovács 14. Csere: Czukor 3, Vesztergom 5, Szabó, Herczeg.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás, Horváth József
MAFC: Misek 6, Kovács 11, Temesvári 4, Fodor 13, Radovics 5/3. Csere: Kerpel-Fronius 12/6, Koncz 4, Máté 4.
Edző: Garai Péter, Dinnyés Attila

Karácsonyi Gergely:

„Balogh triplájával még a hazaiak szereztek vezetést, innentől kezdve viszont átvette a játék irányítását a MAFC. A mérkőzés ezen részében sok hibával játszott a SMAFC-NYME, amely leginkább a büntetőzés terén maradt el saját magától. A negyed közepéig Kovács dupláival még tartotta magát a soproni gárda, a fővárosiak viszont magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak. Egy 11:0-ás rohammal magabiztos előnyre tett szert Garai Péter csapata, amelyet a negyed végéig meg is tartott a sokszor ötlettelenül játszó hazaiakkal szemben.
A második negyedben tovább folytatódott a rémálom a hazaiak szempontjából, 14 ponttal vezetett a MAFC, amely remek csapatjátékot mutatott be. Érkezett azonban Szlávik, aki zsinórban 10(!) pontot dobott, ebből két triplát és máris 24:28-ra zárkózott a SMAFC-NYME. A negyed hátralevő részében sok minden nem változott, felváltva estek a kosarak. A mérkőzés elejéhez képest talán sikerült jobban felvenni a játék ritmusát Vetési Imre együttesének.
A második félidő érdemi változást továbbra sem hozott. A MAFC tartotta 5-6 pont körüli előnyét, a SMAFC-NYME pedig tapadt ellenfelére, de átütő erő nem volt a játékukban. Soproni részről Szlávik és Balogh bizonyult a legeredményesebbnek, míg a vendégek szekerét Kovács és Fodor vitte előre. A harmadik negyed végére aztán közelebb került ellenfeléhez a SMAFC-NYME, sőt! Balogh triplájának köszönhetően már nyugatiak vezettek az utolsó tíz perc kezdetén.
Nagy izgalmakat hozott az utolsó etap. Csaplár-Nagy révén növelte előnyét a SMAFC-NYME, Máté kosaraival viszont egalizált a MAFC. A 34. perctől kezdve megfordult minden. A vendégek vezetőedzője és a kispad is a reklamálással volt leginkább elfoglalva (minden játékvezetői ítélethez akadt egy-egy hozzászólás), amiért technikai hibákkal jutalmazták a MAFC kispadját és edzőjét is. A büntetőket ugyan továbbra sem sikerült biztos kézzel értékesíteni a hazaiaknak, de Kovács kosaraival már 63:56-ra a SMAFC-NYME vezetett. A 38. percben már 10 pont is volt közte, amit a hazaiak nehezen viseltek és Garai Péter vezetőedző hamar a lelátón találta magát egy újabb technikai hiba után. Itt gyakorlatilag eldőlt a találkozó.
Nehéz mérkőzésen, második félidei jó játékának köszönhetően nyert hazai pályán a SMAFC-NYME. Ezzel a sikerrel továbbra is élnek az egyetemiek felsőházi rájátszással kapcsolatos reményei.”

 

Vetési Imre:

„Két ellentétes félidő volt, az elsőben nagyon sok alapvető technikai hibával, rossz átadásokkal, kimaradt dobásokkal és védekezésbeli hiányosságokkal. Ezen túl nagyon rosszul szedtük a lepattanó labdákat is. Ez egy nagyon nagy előnyhöz juttatta a MAFC-ot. A második félidőben rendeződtek a sorok, tisztába kerültek a fejek. Higgadtak voltuk, ésszel kosárlabdáztunk annak ellenére, hogy sok büntetőt kihagytunk, ami egy szoros mérkőzésen nem megengedhető. Jövő hétre ezen mindenképpen javítanunk kell, sok más egyéb mellett is.”

Tovább a galériához >>>