Nehezen, de sikerült!

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 21. forduló

Az NB I. B-s férfi kosárlabda bajnokság utolsó előtti fordulójában a SMAFC-NYME-re újabb rangadó várt a Bonyhád személyében. A mérkőzés mind a két fél számára létfontosságú volt a rájátszást tekintve.

SMAFC-NYME – Bonyhádi KSE 75:63

(23:16, 16:14, 14:18, 22:15)
2012.03.23. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (200 néző)
Vezette: Horváth A., Dr. Magyari T., Szalai Zs.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 12/6, Csaplár-Nagy 17, Balogh 17/6, Karácsonyi 12/3, Kovács 2. Csere: Vesztergom 3, Herczeg 8, Czukor 4, Halász.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás, Horváth József
Bonyhád: Tömösváry 5/3, Rutkai 12, Lukács 10/6, Jilling 7/6, Kovács 13/6. Csere: Panta 9/3, Lőrincz 7/3, Pechár.
Edző: Morgen Frigyes

Karácsonyi Gergely:

„Balogh, Csaplár-Nagy és Karácsonyi vezérletével nagyon bekezdtek a hazaiak, Morgen Frigyes, a vendégek szakvezetője két perc után kénytelen volt időt kérni (6:0). A rövid szünet megnyugtatta a vendégeket, akik Rutkai és Julling kosaraival hamar felzárkóztak a SMAFC-NYME-re. Ezután felváltva estek a kosarak, de a minimális előny mindig a soproniaknál volt. A vendégek ugyan többet hibáztak, mint a vendéglátók, de Baloghék játéka sem volt mindig tiszta. A soproniak rutinos bedobójának triplájával azonban 7 pontra meglépett Vetési Imre együttese az első szakasz után miközben Kovács és Karácsonyi is két-két személyi hibánál járt.
A folytatás már jobban ment a SMAFC-NYME-nek, amely ha minimálisan is, de tovább növelte előnyét és azt tartani is tudta annak ellenére, hogy a büntetővonalról azért gyakran hibáztak az egyetemiek. A vendégeknél kezdetben a cserék sem segítettek, különösen a rutinos Panta lendült nehezen játékba. A játék összképét tekintve mind a két oldalon akadtak hibák, de egyik fél sem tudott ezekből jelentősebb előnyt kovácsolni. A soproni cserék közül Vesztergom a mai estén is kitűnt harcosságával, főleg a támadólepattanók terén.
A második félidőt nagyobb lendülettel kezdték a felek. A SMAFC-NYME pillanatok alatt 10 pont fölé növelte előnyét, de nem törtek meg a hazaiak. Sőt! Lukács vezérletével – aki két triplát is jegyzett ezen időszakban – egy 13:0-ás rohamot produkált a Bonyhád, amivel a vezetést is átvette a tolnai csapat. Vetési Imre kétszer is kénytelen volt időt kérni ezen időszak alatt. A második szünet már rendet tett a hazaiak fejében. Csaplár-Nagy és Balogh pontjaival tartotta 4-5 pont körüli előnyét a SMAFC-NYME.
A záró etapot szinte teljes egészében »lemásolták« a csapatok. A soproniak hirtelen 10 egységgel vezettek, köszönhetően Herczegnek, aki Halász ügyes passzai után szerzett könnyű kosarakat. Alig két perc alatt azonban már megvolt a SMAFC-NYME 5 csapathibája, amivel kényelmesen büntetőzhettek a vendégek. A Bonyhád minden erejét összeszedve megpróbálta megfordítani a találkozót. Rutkai azonban egyedül kevésnek bizonyult, társai nem tudtak felpörögni a záró negyedre. A SMAFC-NYME-ben pedig a cserék is hasznosnak bizonyultak, Halász jól mozgatta társait, Vesztergom és Herczeg is be-be talált közelről, Czukor pedig közép-távolról volt eredményes. Az utolsó percben már a lelkes hazai közönség is érezte, hogy sikerült »behúzni« ezt a rendkívül fontos mérkőzést a SMAFC-NYME-nek és ezt vastapssal hálálták meg.
Egy kemény mérkőzésen, egy nehéz ellenféllel szemben sikerült ismét diadalmaskodnia a SMAFC-NYME-nek hazai környezetben, amivel nagyon közel kerültek a felsőházi rájátszáshoz az egyetemiek.”

 

Vetési Imre:

„A csapat minden tagja átérezte a mérkőzés jelentőségét, hiszen ezt a hazai meccset mindenképpen be kellett húzni. Az egész mérkőzésen jó volt a fiúk hozzáállása, fegyelmezetten, koncentráltan játszottak. A harmadik negyedben volt egy kisebb hullámvölgy, de megint újra össze tudott állni a társaság és kimászott ebből a gödörből. Azt kell mondjam, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést. A jövő heti Budapest Honvéd ellen hazai mérkőzést kell még megnyernünk. Gratulálok a srácoknak!”

Tovább a galériához >>>