Nem sikerült folytatni a megkezdett sorozatunkat

 

Tegnap este újfent a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban lépett pályára csapatunk, ezúttal a Békési SZSK-t fogadva.

A mieink hamar elkapták a fonalat, tulajdonképpen az első perctől kezdődően a gördülékeny támadó játék jellemezte a társaságot.

A vendégek kissé önmagukat keresve tudták le az első tíz percet.

A második negyedben tovább nyílt az olló a két együttes között, hatszor is sikeresen büntetett a SMAFC a triplavonalról, amelyre csak helyenként tudtak válaszolni a békésiek.

Egy dudaszóban, Csátaljay Péter által szerzett félpályás kosárral 43-35-re módosult a félidei állás.

A harmadik játékrészben folyamatosan növelhette volna az előnyét Carlo Vallejo alakulata, azonban nem tudtak élni az előttük adódó lehetőséggel, amelyet a vendégek remek érzékkel használtak ki és visszajöttek a mérkőzésbe.

Az utolsó etapban a rengeteg szabálytalansággal tarkított percek a békésieknek kedveztek és az összecsapás során először meg is szerezték a vezetést, amelyet már nem engedtek ki a kezükből a megannyi elsüllyesztett triplának köszönhetően.

A találkozó végül 93-80-as vendég sikerrel zárult.

Carlos Vallejo Rocamora : Az első három negyedben csapatként kosárlabdáztunk és követtük a mérkőzéstervet. Ebben a szakaszban minden jól is alakult, de ezek után elkövettük ugyanazokat a hibákat, melyeket Békésen is. A jól dobó embereik védése teljesen szétesett, rengeteg második szándékú kosarat is kaptunk, valamint a Békés védekezése is felkeményedett. Sajnos ezek együtt okozták a vereségünket. Gratulálok a vendég csapatnak!