Nem sok hiányzott

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 15. forduló

A 15. fordulóval folytatódtak a férfi kosárlabda NBI/B küzdelmei, a SMAFC-NYME a TF-Budapest otthonában vendégszerepelt.

TF-Budapest – SMAFC-NYME 61:57

(16:18, 19:8, 17:16, 9:15)
2013.02.09. szombat, 18:30 – Budapest, Sportmax 1. (75 néző)
Vezette: Benczur T., Kaskötő B., Lövei L.
Ellenőr: Bodrogváry I.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 12, Csaplár-Nagy 10, Balogh 17, Török 8, Nagy. Csere: Vesztergom 4, Herczeg, Ugaros, Rostás 2, Berneczei.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
TF: Szobi 10/6, Katona 10/3, Moravcsik 4, Sztrányay 4, Beák 13/9. Csere: Béres 10, Debreceni 9, Mihalics, Franczva 1.
Edző: Mehmedovic Merim

Karácsonyi Gergely:

„A Sportmax 1. kosárlabda csarnokban a 4. helyezett TF-Budapest gárdája fogadta Vetési Imre és Barlai Tamás legénységét. A soproniak Bausz és Szabó nélkül utaztak el a fővárosba, ott volt viszont a keretben Vesztergom, aki többé-kevésbé felépült sérüléséből.
Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a SMAFC-NYME-t Török tartotta versenyben, aki zsinórban 6 pontot szerzett. A hazaiak pedig Beák és Moravcsik révén gyűjtögették a kosarakat. Szobi távoli kosarával azonban hirtelen 5 ponttal meglépett a TF-Budapest, időt is kért Vetési Imre. Jót tett a rövid kényszerszünet a vendégeknek, akik Csaplár-Nagy, Balogh, valamint a csereként beálló Vesztergom utolsó másodperces kosarának köszönhetően 18-16-ra vezetett az első negyed végén. Szlávik viszont már 3 személyi hibánál járt.
Úgy tűnt, hogy sikerül növelni a soproni előnyt. Balogh duplájával 4 pont volt közte, amikor mind a két együttes »gödörbe került«. Egyéni hibák, illetve pontatlan dobások egész sora tarkította a játéko. Perceken keresztül nem tudtak a gyűrűbe találni a játékosok. A hazaiak azonban hamarabb “ébredtek” és ha csak fokozatosan is, de egyre inkább növelték előnyüket. A SMAFC-NYME teljesen szétesett, már a labdafelhozatal is komoly feladatnak bizonyult. A TF egy 15:0-ás szériával megnyugtató előnyre tett szert. Balogh ugyan két duplával 10-en belülre hozta övéit, de a második negyedben szerzett 8 soproni pont mindent elárul a vendégek játékáról.
A harmadik 10 perc – az elsőhöz hasonlóan – ismét kiegyenlített küzdelmet hozott. Az első percekben ismét sok hiba volt a csapatok játékában, de ezt egyik fél sem tudta kihasználni. A SMAFC-NYME jórészt büntetőkkel tartotta a lépést, a TF pedig Beák két »trojkája« mellett szintén a büntetővonalról volt eredményes. A záró felvonás előtt 52:42 állt az eredményjelzőn.
Az utolsó etap nem várt fordulatot hozott. A SMAFC-NYME agresszívabb védekezésre váltott, a TF-Budapest pedig képtelen volt betalálni a korábban jól működő betörés-kiosztások után. Szlávik agresszív betörései, valamint Csaplár-Nagy palánk alatt szerzett fontos kosarainak köszönhetően folyamatosan faragott hátrányából a SMAFC-NYME. Közben a hazaiak is betaláltak, de 5 perc alatt mindössze 2 pontra futotta erejükből. A 35. percben átvette a vezetést a soproni együttes, de Katona távoli kosara lendületet adott a TF-nek. A hazaiaknál két meghatározó játékos is kipontozódott, azonban a csereként beálló – és az egész mérkőzésen mindössze 1 percet a pályán töltő – Franczva rendkívül hasznosan segítette csapatát. Katona sikeres büntetőjével pedig végképp eldöntötte a találkozó sorsát.
A 61:57-es végeredmény árulkodó a mérkőzés színvonalát illetően. A SMAFC-NYME a 2. negyedbeli gyenge játékának, és a 35%-os dobószázalékának köszönhetően szenvedett vereséget. Dícséretes azonban az egyetemiek utolsó negyedbeli hozzáállása és küdzeni tudása, mindenképpen erre kell építani a jövőben.”

 

Vetési Imre:

„Ha kicsivel jobb dobóteljesítményt nyújtottak volna a srácok, akkor lehetett volna meccset nyerni. Így is erős második félidőt játszottunk. Mentálisan erősek voltak a srácok. Gratulálok ehhez a hozzáálláshoz és küzdeni tudáshoz.”