Nem volt megfelelő a küzdőszellem

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 4. forduló

PVSK-Kronosz Kiadó – SMAFC-NYME 93:60

(25:14, 21:11, 22:22, 25:13)
2015.11.08. vasárnap, 18:00 – Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok
Játékvezetők: Kovács Nimród, Reisz Péter, Vadász Csaba
Ellenőr: Faidt Mihály
Részletek >>>

SMAFC: Nagy 8/6, Karácsonyi 10/6, Berneczei 20, Török 17, Werner. Csere: Füzi 2, Papp, Vesztergom 3, Németh, Hollós, Polgárdy.
Edző: Meszlényi Róbert
PVSK: Krnjajski 19, Popgyákunik 7/3, Antóni 19/6, Bíró 21/15, Kővágó 12. Csere: Mogyorósi 9/3, Sértő 3, Sütő 3/3.
Edző: Juhász Olivér

Karácsonyi Gergely:

„A SMAFC-NYME NBI/B csoportos férfi csapata az október végi, Pápa elleni idegenbeli bravúr óta négy mérkőzést játszott hazai pályán és három találkozón lépett parkettre idegenben. Sajnálatos módon egy alkalommal sem sikerült győztesként elhagyni a pályát.
Meszlényi Róbert csapata november elején a PVSK U-21-es együtteséhez látogatott, ahol az előző idényben sima vereséget szenvedtek a tartalékos baranyaiaktól. A képlet ezúttal sem változott, a pécsiek a sok sérült ellenére is magabiztosan verték a soproniakat, akiknek esélyük sem volt a győzelemre az akkor a tabella végén álló PVSK-Kronosz Kiadó ellen. A vendégeknél ráadásul Balogh is hiányzott sérülés miatt.
Már az első negyed vége előtt két perccel kénytelen volt időt kérni Meszlényi Róbert 18-8-as hazai vezetésnél, de ez nem sokat segített, a hazaiak fokozatosan növelték előnyüket, amíg megnyugtató előnyt nem szereztek. Voltak ugyan villanásai, elfogadható pillanatai a soproniaknak, a baranyaiak játékstílusa nagyon nem feküdt Törökéknek. A vendégek sok labdát is eladtak, a büntetőzés a maga 60%-ával sem mondható elfogadhatónak. Emellett mezőnyből is pocsékul dobott a SMAFC-NYME, ráadásul – és ez a legbosszantóbb – a küzdőszellem sem volt megfelelő ezen az estén.”

Meszlényi Róbert:

„Ha késő estig játszunk egymással, akkor sem nyerünk.”