Nyert a SMAFC-NYME

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 17-24. helyért – 2. forduló

A rájátszás második fordulójában már nem volt olyan könnyű dolga a soproniaknak.

SMAFC-NYME – Budafok 82:73

(19:15, 19:21, 20:14, 24:23)
2015.04.25. szombat, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Horváth A., Tóth K., Benedek Z.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 6, Balogh 17/3, Karácsonyi 8, Szabó 11, Török 15/3. Csere: Szekeres 6/3, Berneczei 4, Nagy 4, Vesztergom 11.
Edző: Barlai Tamás
Budafok: Drevenka 15/9, Mészáros 16/3, Fehér 6/6, Károly 17/6, Tiba 4. Csere: Senkár, Buday, Takács P. 1, Takács M. 14.
Edző: Károly Máté

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B csoportos bajnokság alsóházi rájátszásának második fordulójában a SMAFC-NYME a pályaválasztói jog felcserélés után ismét hazai környezetben lépett pályára. Az ellenfél a Budafok együttese volt, amely szeretné elkerülni a kieső zónát az MKB-Euroleasing Vasas gárdájával egyetemben.
A fővárosiaknál Vajda Péter hiányzott sérülés miatt, a SMAFC-NYME-nél Herczeg helyett Szlávik volt ott a keretben a Kecskemét elleni derbihez képest.
Kissé álmosan kezdtek a csapatok, a védekezés nem igazán dominált az első percekben. A soproniaknál Szabó, Balogh és Karácsonyi szerzett könnyű palánk alatti kosarakat, a vendégek pedig középtávolról találtak be rendszeresen. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, igazán nagy előnyt nem tudott kiharcolni egyik együttes sem. Az első negyed utolsó perceiben már többi hiba csúszott a játékba, de az előny a SMAFC-NYME-nél volt (19:15).
A második etapban tovább folytatódott az adok-kapok, a Budafok Drevenka és Károly vezérletével tapadt Barlai Tamás együttesére. A soproniaknál csereként beálló Vesztergom kezdeti bizonytalanságok után nagyon jól felvette a játék ritmusát és szép kosarakat szerzett a palánk alatt. A soproniak szekerét Balogh tolta, de Török is szép megoldások után szerezte pontjait. A nagyszünetre két pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (38-36).
A második félidőben Károly ideje korán a cserepadra kényszerült faultproblémák miatt. Közben Vesztergom és Takács külön csatát vívott egymással mind pontok tekintetében, mind fizikai értelemben. A büntetők tekintetében a soproniak ma sem a szebbik arcukat mutatták, viszont ezt remekül ellensúlyozták a közeli kosarakkal. A SMAFC-NYME közel tíz pontos előnyre tett szert, a Budafok pedig – főleg az első percekben – nagyon beragadt.
A záró negyedben tartotta előnyét a soproni gárda: Barlai Tamás együttesében mindenki hozzátett a játékhoz, aki pályára lépett. Balogh a palánk segítségével gyűjtötte pontjait, Török labdaszerzés után zsákolt, de Szekeres és Berneczei is be-be találtak. A Budafoknál Mészáros, Fehér és Károly is kipontozódtak, a SMAFC-NYME a vártnál talán kicsit nehezebben, de a második meccsét is megnyerte az alsóházi rájátszásban.”

 

Barlai Tamás:

„Jól kézben tartottuk a meccset, gyakorlatilag végig vezetve értük el a győzelmet. De a mérkőzés megnyeréséhez kellett az extra dobóformánk is. A következő találkozókra kicsit fel kell gyorsítanunk a játékunkat.”