Nyertünk a Kanizsa ellen

Férfi NB I. B csoport – Rájátszás az 1-8. helyért – 3. forduló

Az NB I. B-s kosárlabda bajnokság rájátszásának 5-8. helyért folytatott küzdelmeiben a SMAFC-NYME a Kanizsa KK DKG-EAST együttesét fogadta a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. Az egyetemieknél hiányzott Vesztergom munkahelyi elfoglaltságok miatt, valamint Czukor, aki junior döntőn vett részt. Ezen felül Halász sem tudta vállalni a játékot sérülés miatt. Vetési Imrének beszűkültek a lehetőségei a rotációt illetően.

SMAFC-NYME – Kanizsa KK DKG-EAST 67:58

(17:15, 13:19, 17:13, 20:11)
2012.04.27. péntek, 16:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Török R., Németh Cs., Németh S.
Ellenőr: Major
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 15, Csaplár-Nagy 7, Karácsonyi 11/3, Kovács 5, Szlávik 15/3. Csere: Jávor, Herczeg 12/6, Szabó 2.
Edző: Vetési Imre
Nagykanizsa: Balogh 14, Bausz 8/3, Beák 12/3, Czigler 4, Hoffmann 7/3. Csere: Bus 2, Zsámár 6/6, Tóth 2, Stárics 3/3, Kertész.
Edző: Kovács Nándor

Karácsonyi Gergely:

 

„Beák és Szlávik kosaraival indult a találkozó, az első percben 2:2-t mutatott az eredményjelző. Néhány kisebb pontatlanság következett támadásban mind a két oldalon, 4:6-os vendég vezetésnél beragadtak a csapatok. A vendég Balogh törte meg a kosárcsendet, de érkezett Csaplár-nagy válasza hazai részről. Kovács szerencsés körülmények között szerzett kosarával egalizált a SMAFC-NYME. Karácsonyi ziccerével szerzett vezetést az első 10 perc végére. Továbbra is akadtak hibák a játékban, amit az első negyed végi 17:15-ös eredmény is jelzett.
Bausz közép-távoli kosarával indult a második negyed, de Herczeg gyorsan válaszolt egy közelivel. Kisebb tűzijáték következett, Hoffmann, Herczeg és Zsámár is bevágott egy távolit szűk egy percen belül. Közben Balogh és Karácsonyi is két-két személyi hibánál tartott. Ismét hullámvölgy következett a csapatok játékában, rossz hazai dobások és eladott kanizsai labdák követték egymást. Szlávik távolról majd közelről szerzett kosarával az előny ismét a SMAFC-NYME-nél volt. A negyed végére ismét sokat hibáztak a csapatok, a nagy kavarodásból pedig a vendégek jöttek ki jobban. A félidőben 30:34-et mutatott az eredményjelző.
Karácsonyi triplájával kezdődött a második félidő, a következő támadásnál pedig megkapta 3. személyi hibáját a soproniak irányítója. Beák villant meg ismét, távolról és közelről is eredményes volt a kanizsai bedobó. A vendégek palánkja alatt nem mindig működött a Czigler-Hoffmann center duó, Csaplár-Nagyék sorra szedték a támadólepattanókat. Ám mindez kevésnek bizonyult, hiszen az újabb támadásokat rendre pontatlan dobások követték. A Kanizsa KK eközben 4 pontos előnyre tett szert, elsősorban Beák kosarainak köszönhetően. A negyed végén a vendég szakvezetés »házon belüli« vitája keltette fel a figyelmet Kovács Nándor és segítője között, az íre a pontot pedig Zsámár reklamálás utáni technikai hibája tette fel. A gödörbe került vendégek hibáit kihasználta a SMAFC-NYME, amely egalizált az utolsó 10 perc kezdete előtt.
Balogh 4. személyi hibáját gyűjtötte be a záró etap elején, Stárics pedig csak az egyik büntetőjét értékesítette. Karácsonyi ziccerével az előny ismét a hazaiaknál volt az agresszívabb védekezésre váltó vendégekkel szemben. Balogh tartotta a lelket a vendégekben, kapaszkodott a Kanizsa KK. Kovács közben szintén megkapta 4. hibáját. A csereként beálló Szabó kosarával 58-50-re meglépett a SMAFC-NYME, időt kért Kovács Nándor. Bausz triplája, majd Hoffmann szerencsés kosarával 3 pontra zárkózott a soproni együttes. A vendég szakvezetés újabb magánszáma következett, ezúttal kovács Nándor egyedül maradt, a forgó reklámtábla volt az áldozat. A rövid közjáték mind a két csapatot megzavarta, de a SMAFC-NYME mégis el tudott lépni közel 10 ponttal ellenfelétől. Az utolsó két percben letámadott a Kanizsa KK, a soproniak pedig nem tudták felhozni a labdát, ziccerrel kapaszkodott a vendég gárda. Az idő már kevésnek bizonyult a zalaiak számára, a vége.
A SMAFC-NYME most sem játszott valós tudásának megfelelően, de küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak az egyetemiek.”

Tovább a galériához >>>