Óriási küzdelemben maradtunk alul a DEAC otthonában

 

Tegnap délután a tabella negyedik helyén tanyázó DEAC U23 együttese ellen léptünk pályára.

A vékony rotáció ellenére sikerült meglepni a hazaiakat: az első perctől kezdve ki tudtunk csikarni egy minimális előnyt, amelyet végig tartottunk az első negyedben, így hat pontos előnyre tettunk szert.

A második etapban feléledtek a debreceni fiatalok, a kevésbé ponterős mérkőzés ellenére képesek voltak visszajönni az álmoskás kezdés után és át is vették a vezetést ahogyan a félidőhöz közelítettek a csapatok.

A fordulást követően ismételten a mieink akarata érvényesült, hiszen a kiváló csapatmunkának köszönhetően az összecsapás legnagyobb különbsége ekkor alakult ki: tíz pontos differenciát tartották a srácok több percen keresztül, amely egy jó kiindulópontot adott az utolsó játékrészre.

A negyedik negyedben sajnos a fáradtság jelei megmutatkoztak részünkről, így apadt a két alakulat közti különbség, majd 5 perccel a mérkőzés előtt már visszavette a hazai együttes a vezetést.
Innentől kezdődően nem volt visszaút Carlos Vallejo fiainak, akik hatalmasat küzdve egy szoros

végjátékban maradtak alul az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

Vallejo Rocamora Carlos : Nagyon boldog vagyok a játékosaim erőfeszítésével az eredmény mellett Úgy gondolom, hogy ma az egyik legnagyobb csapat ellen vesztettünk ebben a ligában, akik jól edzettek és nagyszerű energiájuk van. Büszke vagyok a játékosaimra. Csináltunk rossz döntéseket a legjobb pillanatokban. Gratulálok Debrecennek, mert ők jobban játszottak ma, mint mi.