Papírforma vereség az OSE ellen

Az NBI/B 19. fordulójában a SMAFC az OSE Lions vendége volt. Kiss Kornélék a tabella második helyét foglalják el, a csapatban olyan – az A csoportos is megjárt – játékosok szerepelnek, mint Wehner Zoltán, Kiss Kornél, Madár András, Zsíros Péter, Olasz Ádám és Horváth Márton. Az oroszlányiak ráadásul egy amerikai irányítóval is megerősítették a keretüket.

Megilletődötten kezdett a SMAFC, amely nem sok ellenállást tanúsított az első percekben. Időt is kért Meszlényi Róbert 11-2-es állásnál, de ez sem sokat segített a vendégeken, az OSE remekül védekezett és támadásban is jeleskedett. Rackley egyértelmű vezére volt a hazaiaknak, pontszerzésben jeleskedett leginkább az amerikai irányító, de védekezésben is aktív volt, akár csak a palánk alatt Horváth és Kovács. Voltak ugyan szép megmozdulások a SMAFC részéről, de fizikálisan egy ilyen ellenféllel szemben esélye sem volt a soproniaknak.

Ennek ellenére sikerült a második negyedben valamelyest felvenni a ritmust a vendégeknek. Berneczei, Kovács és Nagy is betaláltak közelről, kapaszkodott a SMAFC (27-15). A hazaiak trénere rotálta csapatát mindeközben, de Meszlényi Róbert is sokat cserélt, aminek meg is lett az eredménye: a frissebb játékosok hozzá tudtak tenni a játékhoz, Berneczei után Polgárdy betalált távolról, ezzel 29-22-re alakítva az eredményt. Kovács Gábor jó játékának köszönhetően azonban az OSE gyorsan visszaállította a tíz pont fölötti különbséget. Forrai triplájával végül 12 pontos hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A harmadik negyed elején még tartotta magát Rátvay Tamás pontjaival a SMAFC (49-40), ezután viszont hengerelt az Oroszlány: Burai, Madár és Rackley távolról, Varga pedig közelről talált be. Palánk alatt sok támadó lepattanót szerzett a hazai együttes, ami nem is volt meglepő, hiszen a soproniak az egész szezonban klasszikus 5-ös nélkül játszanak, Varga ás Olasz erőfölénye gyakorlatilag megkérdőjelezhetetlen volt. Az OSE 20 ponttal nyerte ezt a negyedet, a záró etap már csak formalitásnak bizonyult. A SMAFC bő egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a profi játékosokkal felálló OSE Lions ellen.

A soproniak jövő héten pénteken a Veszprémi Egyetem csapatát fogadják, sok idő nem lesz a felkészülésre, hiszen hétfőn a SMAFC MEFOB együttese Pécsett szerepel, a Soproni Sportiskola U18-as csapatára pedig Budapesten vár újabb forduló a junior bajnokságban. Az említett két sorozatban szereplő játékosok a SMAFC NBI/B-s együttesének magját is alkotják, vélhetően nem lesz teljesen friss a társaság. Ráadásul a felnőtt együttes közel fele az U20-as mérkőzésen is játszott, így pedig nagyon nehéz felvenni a versenyt egy teljesen kipihent együttes ellen.    

NBI/B csoportos férfi kosárlabda mérkőzés – 19. forduló. Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok 500 néző. Vezette: Dr. Szakáll I., Sentényi B., Szilágyi B., MKOSZ ellenőr: Nagy J.

OSE Lions – SMAFC 107-65 (25-9, 22-26, 35-15, 25-15)

SMAFC: Kovács 9, Berenczei 11/3, Forrai 7/3, Rátvay T. 16/3, Papp 8/3. Csere: Werner, Polgárdy 6/6, Nagy 5, Karácsonyi 3/3, Füzi, Rátvay B. Edző: Meszlényi Róbert

OSE: Burai 23/9, Rackley 19/6, Madár 10/6, Zsíros 6, Horváth 6. Csere: Kovács 7/3, Varga 7, Olasz 14, Wehner 15, Joó. Edző: Vavra András 

Hírek: