Parádés győzelem

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 17. forduló

A tabella harmadik helyezettje látogatott Sopronba.

SMAFC-NYME – Motax Concordia KC Pápa 72:69

(17:9, 12:21, 25:22, 18:17)
2014.02.14. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Szalai Zs., Benedek Z., Németh S.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Csaplár-Nagy 9, Herczeg 14/12, Szlávik 17/12, Jávor 5, Czukor 6. Csere: Karácsonyi 4, Vesztergom 6, Ugaros 5/3, Berneczei 3/3.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
Pápa: Kálmán 25/6, Henrik 17, Keresztes 9, Vajda 6/6, Ács 8. Csere: Jarosevits 4, Simon.
Edző: Vajda József

Karácsonyi Gergely:

„Az NB I. B csoportos kosárlabda bajnokság 17. fordulójában a Motax Concordia KC Pápa együttesét fogadta a SMAFC-NYME a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A soproniaknál Balogh továbbra sem volt ott a keretben munkahelyi elfoglaltságok miatt. Kovács Benedek személyében viszont egy régi-új játékossal erősített Barlai Tamás csapata. A vendégek teljes kerettel érkeztek a Hűség városába.
Keresztes kosarával indult a találkozó, miközben a hazaiak inkább távolról próbálkoztak, kezdetben sikertelenül. Pontatlannak bizonyultak a vendégek is, főleg Kálmán hibázott sokat. Herczeg triplájával nyitotta meg a pontgyártást a SMAFC-NYME, amely a negyed végére lendületbe jött. Csaplár-Nagy és Vesztergom mellett Ugaros távolról is betalált, ellépett ellenfelétől Barlai Tamás és Horváth József együttese (17:9). Czukor hamar begyűjtötte harmadik személyi hibáját is, ezért a cserepadra kényszerült.
A második negyedben kezdetben tartotta előnyét a SMAFC-NYME, Jávor 2+1-es akciója után 21:15 állt az eredményjelzőn. A negyed derekán megtört a hazaiak lendülete, az addig pontatlanul játszó Kálmán is betalált, de Henrik is szép kosarakat szerzet a pápaiaknál. A vendégek zónája megzavarta az egyetemieket, de Szlávik és Jávor kosaraival tartotta a lépést ellenfelével a SMAFC-NYME (29:30).
A nagyszünet után felgyorsultak az események. Szinte minden támadás kosárral fejeződött be, Szlávik és Kálmán külön csatát vívtak a triplavonalon túlról, majd Herczeg jelentkezett egymás után két trojkával. Kálmán mellett Keresztes kapcsolódott be a pápai pontgyártásba. Berneczei és Czukor is betaláltak, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. Vesztergom utolsó másodperces duplájával 54:52-vel zárták a harmadik negyedet a felek.
Herczeg újabb távolijával és Karácsonyi ziccerével úgy tűnt, hogy meg tud lépni ellenfelétől a SMAFC-NYME (59:54), de kapcsoltak a vendégek, akik Kálmán és Ács duplái, valamint Vajda triplájának köszönhetően gyorsan egalizáltak. Sőt, centerei révén már négy ponttal vezetett a Pápa (59:63). Szlávik törte meg a hazai kosárcsendet egy újabb triplával, majd Czukor és Karácsonyi újabb ziccerével egyenlített Barlai Tamás és Horváth József együttese. Fáradtak a vendégek, Szlávik és Czukor pedig újabb kosarakat szereztek (69:65) egy perccel a mérkőzés vége előtt. A végén, bár 50%-al büntetőztek a soproniak, így is tudták tartani előnyüket. Kálmánék pedig hibáztak támadásban, így egy fordulatos, izgalmakkal teli találkozón fontos győzelmet aratott hazai pályán a SMAFC-NYME.”

 

Barlai Tamás:

„Egy nehéz és küzdelmes mérkőzésen csapatként játszottunk és néhány extra egyéni teljesítmény is kellett a győzelemhez.”

Tovább a galériához >>>