Rajt-cél győzelem Pécsett (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 5. forduló

Megszerezte első győzelmét a SMAFC-NYME a MEFOB-on.

ÁOK Petőfi SE – SMAFC-NYME 60:106

(10:30, 22:17, 18:27, 10:32)
2014.11.19. szerda, 18:15 – Pécs
Részletek >>>

SMAFC: Szabó 13, Jávor 35/12, Nagy 10, Török 10/3, Berneczei 30/9. Csere: Szabó, Bali 2, Czeller 6.
ÁOK: Sashegy 13/6, Gustavson 8/3, Czétány 7/3, Rir. J. Matthias 8, G.U.S.-W.J. Damian. Csere: C. Prieto 4, Tárkányi 6, Klein 9, Ragán 2, Szűcs 3.

„A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának együttese látta vendégül a SMAFC-NYME MEFOB együttesét szerdán. A mérkőzést megelőzően mind a két együttes nyeretlen volt az idei kiírásban, így valamelyik együttes sorozata biztosan megszakadt, a másik pedig folytatódott a hétközi mérkőzés után.
A soproniaknál Szekeres, Gaál és Forrai hiányzott, előbbi kettő sérülés miatt. Meggyőzően kezdett a nyugati gárda, Szabó és Berneczei dupláit Jávor és Nagy sikeres dobásai követték, miközben a hazaiak egyszer találtak be (2:8). Jávor és Berneczei távoli és közeli kosaraival hamar tíz pont fölé nőtt a vendégek előnye (6:18), amely egy 13:0-ás rohanás része volt, így a különbség már a húsz pontot közelítette. Az első tíz perc után megnyugtató fölénnyel vezetett a SMAFC-NYME (10:30).
A második negyed elején viszont leengedtek a vendégek, miközben Gustavson és Sashegy is betalált kívülről, Szűcs 2+1-es akciójával pedig már 11 pontra zárkózott az ÁOK-Petőfi SE (23:34). A jó kezdet azonban sokat kivett a hazaiakból, Berneczei vezérletével visszatornázta megnyugtató előnyét a SMAFC-NYME. A vendégeknél Szabó jó védekezéssel, Czeller pedig a támadólepattanók megszerzésében jeleskedett.
A második félidőben négy perc elteltével végleg eldöntötte a mérkőzést a SMAFC-NYME, amikor is húsz pont fölé növelte előnyét a soproni alakulat (36:58). Innentől kezdve csak a különbség mértéke volt kérdéses. A SMAFC-NYME-ben Berneczei és Jávor a pontfelelősök szerepében jeleskedtek, de a társak is hozzátették a magukét: Török és Czeller a lepattanók mellett egy-egy zsákolással, Szabó, Nagy és Bali védekezéssel tűntek ki a mezőnyből.
A záró etap derekán a 100 dobott pont elérése volt a feladat a vendégek számára, amelyet egész pályás letámadás utáni szerzett labdákkal, majd triplákkal és ziccerekkel könnyedén meg is valósítottak Szabóék. A SMAFC-NYME gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, amivel megszerezte első győzelmét az idei MEFOB kiírásban, az ÁOK rossz sorozata pedig tovább tart.”