Rossz játék, vereség

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 3. forduló

A SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata ahhoz a PTE-PEAC PVSK csapatához látogatott a hétvégén, amely veretlen az NB I. B nyugati csoportjában. A baranyaiak előbb hazai pályán diadalmaskodtak a TF-Hegyvidék ellen (66:54), majd az Újbuda-TC ellen idegenben nyertek az egyetemiek (67:86).

PTE-PEAC PVSK – SMAFC-NYME 72:66

(16:11, 21:11, 13:15, 22:29)
2011.10.02. vasárnap, 18:30 – Pécs
Részletek >>>

Karácsonyi Gergely:

„A hosszú, több mint 5 órás utazás a kezdésre is rányomta a bélyegét.
A hazaiaké volt az első támadás, amit ugyan elhibáztak, de Baloghék is pontatlannak bizonyultak. A pécsiek Halász Ákos révén aztán elindultak a pontszerzés útján, 3 perc elteltével 6:0 volt az eredményjelzőn. A hazaiak irányítója ráadásul még 3 pontot szerzett, amire csupán Csaplár-Nagy duplája érkezett válaszként a SMAFC-NYME-től. Innentől kezdve úgy tűnt átveszi a játék irányítását Vetési Imre együttese. Szlávik, Halász és Kovács kosarainak köszönhetően 11-10 volt az állás, de a vendégek pontatlanul céloztak a büntetővonalról, így nem tudtak fordítani. A negyed végére kicsit összekapta magát a hazai alakulat, Sipos révén 16:11-re vezetett Zalay Zoltán csapata egy minden szempontból felejthető 10 perc után.
A második etap Gubi és Kovács dobópárbajával indult, majd Balogh triplájával újra közel került ellenfeléhez a SMAFC-NYME (23:20). Sajnos ezután közel 4 perces kosárcsend következett vendég részről. Baloghék távolról rendre pontatlanul céloztak, emellett sok volt az eladott labda is. A Pécs Ignácz és Petőfi ügyes kosaraival magabiztos előnyre tett szert a nagyszünetre (37:22). Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a büntetőket nem értékesítették túl jól a hazaiak, mert a különbség lehetett volna 20 pontos is…
A harmadik negyedben kissé összeszedte magát a SMAFC-NYME, de ez sem volt elég a jól játszó Pécs ellen. Kovács pontjaival hamar 10 ponton belülre kerültek Karácsonyiék. A Pécs időkéréssel próbálta megtörni a soproniak lendületét, ami sikerült is. Rendezte sorait a hazai csapat, amely főleg távolról volt veszélyes. Rendkívül sok hiba tarkította a játékot mindkét oldalon, de egyik együttes sem tudta kihasználni a másik hibáit. A záró 10 percnek 50:37-es állással mentek a csapatok.
Az első percekben úgy látszott, hogy elúszott a meccs a vendégek szempontjából, de egy 15:0-ás rohammal egalizáltak Vetési Imre tanítványai. Takács tarthatatlannak bizonyult, közelről, távolról és büntetőből is betalált a fiatal bedobó. Takács mellett Karácsonyi vette még ki részét a nagy menetelésből, de a védekezés is jól működött a mérkőzés ezen szakaszában. Az utolsó két perc viszont a hazaiaké volt, akiknek csak arra kellett figyelni, hogy a büntetőket értékesítsék. A soproniaknál elfogyott a lendület, pontatlanok voltak a dobások. A SMAFC-NYME elszenvedte első vereségét a szezonban, a Pécs továbbra is hibátlan.”