Sikeres hajrá

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 14. forduló

SMAFC-NYME – Concordia Motax KC Pápa 89:75

(20:19, 18:23, 14:19, 37:14)
2016.02.05. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Vezette: Horváth Alajos, Benedek Zoltán, Németh Sándor
Ellenőr: Nagy József 
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 26/3, Török 20, Nagy 13, Werner 9/3, Németh 3/3. Csere: Füzi, Papp 15/6, Vesztergom, Hollós 3, Forrai.
Edző: Meszlényi Róbert, Horváth József
Pápa: Vukolic 9/3, Keresztes 23, Németh 6/6, Szanati 2, Horváth. Csere: Puszta 18/3, Kutasi 6/3, Bereczki 9, Ács 2.
Edző: Vajda József

Karácsonyi Gergely:

„A középmezőny második felében tanyázó Pápai KC volt a soron következő ellenfél Meszlényi Róbert együttese számára, ismét hazai pályán.
A pápaiak a mérkőzés előtt igazoltak játékost center posztra, a korábban az OSE Lions-ban szereplő center, Vukolic érkezett Vajda József együtteséhez. A SMAFC-NYME-nél a Berneczei szenvedett sérülést az MTK elleni derbin, Karácsonyi pedig továbbra is sérült volt. Viszont a Pápánál sem volt mindenki egészséges.
Bár Németh Armand triplájával még a vendégek szereztek vezetést az első percben, Török és Balogh együttesen szerzett 9 pontjával fordított, Werner közelijével pedig el is lépett közel tíz pontra ellenfelétől a SMAFC-NYME (11:3). A Pápai időkérés kicsit megtörte a hazaiak lendületét, de Werner távolija már újra megnyugtató előnyt jelentett a házigazdának (20:12). Az utolsó percek azonban a vendégekről szóltak, Keresztes palánk alatti kosaraival, majd Vukolic triplájával 1 egységre zárkózott a Pápai KC.
A második negyedben továbbra sem találta a mérkőzés elején felvett ritmusát a SMAFC-NYME, a Pápa Keresztes 6 pontjával fordított. A vendégek jól kihasználták palánk alatti fölényüket, viszont Török és Nagy is megvillant hazai oldalon. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a csereként beálló Puszta, valamint Kutasi pontjaival 4 pontos előnyre tett szert a vendég gárda (29:33), amelyet a félidőig meg is tartott.
A második félidőben továbbra is a Pápa akarata érvényesült. Büntetők maradtak ki, és a távoli dobások sem ültek a hazaiaknak. Keresztes és Vukolic ellenben szép kosarakat szereztek a palánk alatt, közel 10 pontra hízott a vendég előny (42:51). Meszlényi Róbert időkérése kezdetben jót tett a soproniaknak, de távolról továbbra sem ment a hazaiaknak. Ráadásul előbb Vesztergom, majd Meszlényi Róbert is technikai hibát kapott, viszont Balogh büntetőivel 10 ponton belülre került a SMAFC-NYME.
Keresztes személyi hibájával indult a záró etap, a kispadra kényszerült a vendégek rutinos centere. Török jó büntetői, majd Hollós 2+1-es akciója egy 16:0-s hazai roham kezdete volt a SMAFC-NYME részéről. A kispadon „jegelt” Keresztes hiányát nagyon megérezte támadásban és védekezésben is a Pápa. A csereként beálló Papp fantasztikusan szállt be a meccsbe, triplájával már a hazaiaknál volt az előny. A hazai közönség is egyre lelkesebben bíztatta övéit. Visszaállt Keresztes, aki szép ismét be-be talált közelről, Török büntetőivel azonban továbbra is a soproniaknál volt az előny (71:69). Sőt, Nagy középtávoli kosara, majd Papp újabb távolija után már 7 ponttal vezetett Meszlényi Róbert csapata. A vendégek távolról próbálkoztak, de mind Vukolic, mind Kutasi dobása célt tévesztett. Az utolsó percek sajnos már nem a kosárlabdáról szóltak – a vendégek részéről. A Pápánál Puszta becsülettel küzdött ugyan, de egyedül kevésnek bizonyult. Egy, a Papp ellen elkövetett taktikai szabálytalanság után Vajda Balázs technikai hibát kapott reklamálásért, majd 1 perccel később ki is állították, bónuszként pedig Vajda József is technikait kapott. Hat büntető plusz labda illette meg a SMAFC-NYME, Papp mindössze egyszer hibázott, de igazából csak a különbség mértéke volt már kérdés.
Keresztes hiányára nagyon jól reagált Meszlényi Róbert és Horváth József együttese az utolsó negyedben, a cserejátékosok pedig nagyon sokat hozzátettek a mérkőzéshez. Ezen a felül az utolsó percekben sikerült 100%-osan is koncentrálniuk a hazaiaknak, aminek meg is lett az eredménye.”

Meszlényi Róbert:

„Hullámzó volt a játékunk az első három negyedben, nem tudtunk kellően felpörögni, ez viszont a Pápának kedvezett. A negyedik negyedben mindenki nagyot küzdött, aki pályára került, védekezésben és támadásban is kimagaslót nyújtottunk.”

Tovább a galériához >>>