Sikerrel zártuk 2013-as évet

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 10. forduló

December 22-én a Pécsi VSK-Pannonpower utánpótlás együttesét fogadtuk Sopronban.

SMAFC-NYME – PVSK – Kronosz Kiadó 85:80

(21:24, 23:16, 19:16, 22:24)
3013.12.22. vasárnap, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (150 néző)
Vezette: Tóth K., Sabáli L., Dombay L.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy, Balogh 37/9, Czukor 19/3, Herczeg 7/3, Jávor 4. Csere: Vesztergom 1, Ugaros 9, Nagy 5/3, Karácsonyi 3, Berneczei.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
Pécs: Halász 31/9, Bíró 18/6, Tóth, Somogyfoki 16/3, Bödör 3. Csere: Büki 2, Sümegi 6, Sértő, Kőhalmi 1, Buday-Sántha 3.
Edző: Ziegler László

Karácsonyi Gergely:

„A soproniak szempontjából nem volt szokatlan az ünnepek előtti mérkőzés időpont, hiszen a korábbi években is két-három nappal Karácsony előtt léptek pályára Baloghék. A baranyaiak a vasárnapi mérkőzés előtt Körmenden léptek pályára, hétfön délelőtt pedig már a Sopron KC-Sportiskola fogadta őket az MKB Arénában, nem volt tehát egyszerű a pécsiek helyzete.
Nehezen vették fel a ritmust a felek, másfél percet kellett várni az első kosárra. Többnyire fej-fej mellett haladtak a csapatok, soproni részről Balogh, a vendégeknél pedig Halász bizonyult vezéregyéniségnek. Az első negyed vége a pécsieknek sikerült jobban, akik három pontos előnnyel várhatták a folytatást (21:24).
A második negyedben sem változott érdemben a játék képe. Többször kerültek hullámvölgybe a csapatok, de egyik fél sem tudott meglépni ellenfelétől. A SMAFC-NYME-ben Balogh extra helyzetekből szerzett kosarakat, de a születésnapját épp december 22-én ünneplő Czukor is bekapcsolódott a pontgyártásba. A Pécsben Bíró és Somogyfoki emelkedett még ki Halász mellett. A nagyszünet előtt Barlai tamás együttese koncentrált jobban, amely átvette a vezetést és azt valamelyest még növelni is tudta (44:40).
második félidőben adott volt a feladat a soproniak számára, meg kellett lépni az ellenféltől. A faultproblémákkal küzdő pécsiek ellen ez sikerült is, a csereként beálló Ugaros, Vesztergom és Nagy kosaraival tíz ponton felülre nőtt a differencia a felek között. Többször visszakapaszkodott a vendég gárda, a záró szakasz előtt azonban így is sikerült a közel tíz pontos előnyt tartania a SMAFC-NYME-nek.
Nem csökkent, de nem is nőtt a hazaiak előnye a záró etapban. Hol az egyik, hol a másik csapatnak voltak jobb periódusai, de négy pontnál közelebb nem tudott zárkózni a Pécs. A vendégeknél Somogyfoki, a hazaiaknál Czukor pontozódott ki. A végén még taktikai szabálytalanságokkal próbálkoztak a baranyaiak, a soproniak azonban többnyire pontosan céloztak a büntetővonalról és behúzták a mérkőzést, köszönhetően többek között Balogh kiemelkedő, 37/9-es dobóteljesítményének.”

 

Barlai Tamás:

„A Csapat megmutatta, hogy van benne erő, akarat és tartás. Mindenkinek jó pihenést és Boldog Ünnepeket kívánok!”

Tovább a galériához >>>