Sikerült győztesként elhagyni a pályát

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 11. forduló

Alba Fehérvár-DKKA – SMAFC-NYME 67:75

(18:21, 19:13, 17:20, 13:21)
2016.01.17. vasárnap, 17:00 – Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok
Játékvezetők: Esztergályos Róbert, Benedek Zoltán, Németh Sándor
Ellenőr: Németh Csaba
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 12/3, Török 8, Nagy 18/3, Berneczei 20/12, Werner 12/9. Csere: Füzi 4, Németh 1, Karácsonyi, Vesztergom, Papp.
Edző: Meszlényi Róbert
Alba: Varga 15/9, Filipovics 28/3, Brbaklic 15, Molnár 4, Fülöp 2. Csere: Lévi, Nyulász 3/3, Papp, Mészáros.
Edző: Peresztegi N. Ákos, Góbi Henrik

Karácsonyi Gergely:

„A következő fordulóban a nyugati csoport utolsó helyezettjéhez, az Alba-Fehérvár DKKA-hoz látogatott a SMAFC-NYME az NBI/B 11. fordulójában. A soproniak számára csak a győzelem volt elfogadható, hiszen 2 győzelem mellett már 8 vereség állt Baloghék neve mellett.
Balogh és Berneczei ennek megfelelően rögtön az elején vezetéshez juttatta a SMAFC-NYME-t, majd Török és Nagy is beszálltak a pontgyűjtésbe. Nem szakadt le azonban a Fehérvár sem, amelyet Filipivics egy személyben vitt a hátán (12:14). A fehérvári fiatalok lehetőség szerint igyekeztek gyorsítani a játékot, ezt a ritmust nem mindig találták a vendégek. Mindenesetre a vendég vezetés az első 10 perc végéig megmaradt.
A második negyed sok hibával indult soproni részről, kihagyott dobások és eladott labdák követték egymást. Ezt ki tudta használni a hazai csapat, amely Filipovics a Brbaklic vezérletével fordított (25:24). Változó volt a játék képe, Füzi közelijével az egyik percben még a SMAFC-NYME-nél, Varga triplája után már a házigazdánál volt az előny. Ugyanakkor volt, hogy majdnem két percig nem esett kosár a mérkőzésen. A félidőre 3 pontos fehérvári előnnyel vonulhattak a csapatok.
A nagyszünet után sem változott sokat a játék képe, szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. A hazai oldalon Filipovics abszolút húzóembernek bizonyult, egy személyben, míg Meszlényi Róbert együttesénél már inkább dominált a csapatjáték. Az utolsó negyedet így is fej-fej mellől kezdték meg a csapatok.
Ahogy teltek a percek a záró etapból, a SMAFC-NYME úgy vette át fokozatosan a játék irányítását. Kellett ehhez többek között a vendégek jó védekezése, és a támadójáték feljavulása. Török és Werner szépen szedte a lepattanókat, és a pontszerzésből is kivették a részüket. Közben Füzi labdát is szerzett, Berneczei triplájával pedig végképp eldőlt a mérkőzés sorsa.
Ha nehezen is, de 8 vesztes mérkőzés után végre sikerült nyernie a SMAFC-NYME-nek.”

Meszlényi Róbert:

„Küzdelmes mérkőzést játszottunk a fehérvári fiatalokkal, akik kellemetlen ellenfélnek bizonyultak. Bár közelről most nem igazán céloztunk jól, a távoli dobásokkal ezt sikerült ellensúlyoznunk. A végén jobban koncentráltunk, mint tettük azt a korábbi mérkőzéseken, sikerült is győztesként elhagyni a pályát.”