Sima győzelem a fővárosban

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 7. forduló

Baloghék magabiztos győzelmet arattak a Vasas ellen.

MKB-Euroleasing Vasas – SMAFC-NYME 50:95

(10:22, 14:21, 18:22, 8:30)
2014.05.21. szerda, 19:45 – Budapest, Pasaréti Sportcentrum (50 néző)
Vezette: Válé F., Győrki I., Záray K.
Ellenőr: Valovics I.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 10, Balogh 15/9, Karácsonyi 10/6, Ugaros 16/9, Herczeg 5/3. Csere: Berneczei 16/3, Czukor 5, Jávor 6/3, Nagy 2, Molnár 10/3.
Edző: Barlai Tamás
Vasas: Fekete 2, Nagy 4, Lakosa 7, Franczva 16, Solymosi 4. Csere: Szálas, Schweighoffer, Boinitzer 7, Krivacevic 10, Szántó 2.
Edző: Armaghani Saeed

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B-s rájátszás 7. fordulójának záró mérkőzésén a SMAFC-NYME az MKB-Euroleasing Vasas együtteséhez látogatott.
Karácsonyi triplájával indult a mérkőzés, majd Balogh és Ugaros vezetésével meglépett ellenfelétől a soproni együttes (4:14). A lepattanók tekintetében azonban a SMAFC-NYME fölé nőtt a Vasas, de a fővárosiaknak második szándékból sem sikerült a gyűrűbe találni. A negyed derekára megszerzett 10 pontos vendég előny jó alapot szolgáltatott a folytatásra Barlai Tamás együttesének.
A folytatásban ugyan nem volt mindig pontos a soproniak játéka, ez mégis elég volt ahhoz, hogy növelje előnyét a SMAFC-NYME. A csereként beálló Berneczei és Molnár ezúttal is hasznos játékukkal vétették magukat észre, de ugyanez elmondható Nagy, Jávor és Czukor esetében is. A Vasasban csupán Franczva tudott érdemben hozzátenni a budapestiek játékához. A félidőre megszerzett közel 20 pontos soproni előny talán a vendégeket is meglepetésként érte.
A második félidőben sem változott a játék képe, a SMAFC-NYME folyamatosan növelte előnyét. Barlai Tamás tanítványai szépen kijátszott támadások után sorra szerezték a kosarakat, míg a hazaiak leginkább a reklamálással voltak elfoglalva. Ez rá is nyomta a bélyegét a játékukra, a SMAFC-NYME pedig a büntetővonalról is jól célzott, a játék ezen elemében is felülmúlva a Vasast.
Az utolsó negyed már tényleg csak formalitás volt, a Vasas teljesen összeomlott, némi túlzással a SMAFC-NYME akkor szerzett kosarat, amikor akart. A közel 50 pontos különbség abszolút reális volt ezen az estén a felek között.
Az első, Sopronban félbeszakadt mérkőzést 2014. május 27-én kedden pótolják a felek a soproni Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, 19:30-as kezdéssel.”

 

Barlai Tamás:

„A meccs elejétől szinte végig koncentráltan játszottunk és így tudtuk simán megszerezni a győzelmet.”