Sima vereség Szolnokon

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 17-24. helyért – 4. forduló

Rajt-cél győzelmet arattak a hazaiak.

Szolnoki Olaj KK U23 – SMAFC-NYME 76:42

(21:13, 20:5, 20:8, 15:16)
2015.05.08. péntek, 17:30 – Szolnok, Tiszaligeti Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Domán I., Lengyel Á., Vaszi Á.
Ellenőr: Pázsitka F.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 11, Török 8 , Berneczei 7, Nagy 5/3, Szekeres 4. Csere: Szabó 4, Jávor 3, Czeller.
Edző: Barlai Tamás
Szolnok: Berkics 8/6, Stajkovski 6/3, Peringer 17, Mándoki 16/6, Csákvári 5. Csere: Hegedűs 4, Pavlovic 10, Élő 5, Zsíros 2, Ugrinic 3
Edző: Kmezic Zoran

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B csoportos férfi kosárlabda bajnokság alsóházi rájátszásában a Szolnoki Olaj KK U23 fogadta a SMAFC-NYME együttesét. Barlai Tamás gárdája ezúttal is tartalékosan utazott el idegenbe, hiányzott Többek között Balogh, Karácsonyi, Vesztergom, Bali és Szlávik is az utazó keretből.
Peringer palánk alatti kosarával indult a mérkőzés, majd Török rögtön válaszolt egy duplával. Egy-egy rossz támadás után Berneczei szerzett klasszikus hátradőlős palánkos kétpontost, de Csákvári kettő plusz egyes akciója után már ismét a Szolnoknál volt az előny (5:4). Két soproni eladott labdát is kihasználtak a hazaiak, kapkodóvá vált a vendégek játéka. Berneczei második hibája után gyorsan a cserepadra kényszerült, a SMAFC-NYME játéka kissé szétesett, Peringer pedig nyolc pontra növelte a szolnoki előnyt az első negyed végére (21:13).
A soproni eladott labdák száma tovább gyarapodott a folytatásban, ezt viszont nem tudta kihasználni a pontatlanul célzó házigazda. Két perc után szerezte első kosarát a SMAFC-NYME a második negyedben, Török talált be büntetőből. Hegedűs vezérletével azonban tíz pont fölé nőtt a Szolnoki Olaj előnye (25:14). A támadólepattanókat is jól szedte a hazai gárda, amely így második esélyből is próbálkozhatott. Zsíros közben harmadik személyi hibáját gyűjtötte be. 27:14-nél percekre beragadtak a felek, sok hiba tarkította a játékot. Mándoki zsinórban szerzett 5 pontjával közeledtünk a 20 pontos differencia felé (32:14), ráadásul Török is három szabálytalanságnál járt. ASMAFC-NYME képtelen volt kosarat szerezni, nyolc perc után Szekeres szerzett két pontot büntetőből, de Szolnok könnyedén átlépte a 20 pontos határt a nagyszünetre (41:18).
A hazai csapat lendületét zónavédekezéssel próbálta megtörni a SMAFC-NYME. Ez kezdetben sikerült is, más kérdés, hogy a soproniak támadójátéka a jótól enyhén szólva is messze állt. Mándoki két perc után sikeresen átdobta a vendégek zónáját, Pavlovic pedig támadólepattanó után szerzett duplát, közeledett a 30 pontos hátrány. A védőlepattanókat sem sikerült megszereznie a vendégeknek, Pavlovic pedig rendre büntetett (48:20). Mándoki révén büntetők után már 50 pontnál járt a Szolnoki Olaj a 25. percben. A soproniak játéka nyomokban emlékeztetett a kosárlabdára, a streetball-os stílus inkább kivehető volt (56:24). A negyed hátralévő részében tovább növelte előnyét a Szolnok.
A záró etapban már csak a különbség mértéke volt kérdéses. A tartalékos SMAFC-NYME-nek az első negyed után végképp elszálltak a reményei, még egy szoros mérkőzést sem sikerült játszani. Minderre természetesen nem lehet mentség a szűkös keret sem.”

 

 

Barlai Tamás:

„Ezért a meccsért Kópházáiig sem lett volna érdemes elmenni.”