SMAFC-győzelem a városi derbin

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 20. forduló

A végéhez közeledik az alapszakasz a B-csoportban.

Sopron KC-Sportiskola – SMAFC-NYME 63:67

(8:17, 20:17, 12:14, 23:19)
2014.03.09. vasárnap, 15:30 – Sopron, MKB Aréna (150 néző)
Vezette: Szalai Zs., Esztergályos R., Dombay L.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 8, Szlávik 3/3, Vesztergom 2, Karácsonyi 8/3, Jávor 7/3. Csere: Herczeg 11/3, Czukor 7, Balogh 12, Ugaros 4, Kovács, Berneczei 5/3.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
SKC: Török 12/6, Bus 12/3, Ruják 2, Rátvay 7, Molnár 7. Csere: Szekeres Á. 13/3, Nárai 9/6, Szekeres Z. 1.
Edző: Patonay Imre, Csátaljay Gábor

Karácsonyi Gergely:

„A 20. fordulót rendezték meg múlt hét végén a férfi kosárlabda NBI/B-ben. A SMAFC-NYME »idegenben«, a Sopron KC-Sportiskola vendégeként lépett pályára a soproni MKB Arénában. Ezúttal sem volt könnyű helyzetben Barlai Tamás és Horváth József, hiszen Balogh egész héten nem tudott edzeni munkahelyi elfoglaltságok miatt, Vesztergom és Szlávik is többször hiányzott, valamint Czukor és Karácsonyi sem tudott rendes edzésmunkát végezni sérülés miatt.
Karácsonyi triplájával indult a városi rangadó, majd Csaplár-Nagy és Vesztergom is betaláltak. Ha ez még nem lett volna elég a hazaiaknak, Jávor is betalált kívülről, így nagy meglepetésre 5 perc játék után 0:10 állt az eredményjelzőn. A fásultan játszó Sopron KC-nak semmi sem sikerült, még a tiszta dobóhelyzetek is kimaradtak. Török próbálta vállára venni csapatát (3:10), de a csereként beálló Balogh ügyes megmozdulásai után a SMAFC-NYME tovább növelte előnyét (3:15). Az utolsó percekre megtört Szlávikék lendülete, amit Bus és Rátvay révén ki is használt a házigazda (8:17).
A második negyed derekáig tartotta előnyét a SMAFC-NYME, valamelyest felvette a ritmust Patonay Imre és Csátaljay Gábor gárdája (13:24). A hazaiaknál továbbra is Török játékát lehetett kiemelni, a vendégeknél pedig Berneczei és Csaplár-Nagy percei következtek. Jött azonban Baloghéktól egy rövidzárlat, amit egy 8:0-ás rohammal büntetett a Sopron-KC (21:24). Barlai Tamás időkérése valamelyest megtörte Busék lendületét, Herczeg és Ugaros révén ismét megnyugtató előnnyel vezetett a SMAFC-NYME (23:30), amelyet a nagyszünetig meg is tartottak Vesztergomék.
Ahogy az első negyedet, a harmadikat is hasonló lendülettel kezdték a vendégek. Csaplár-Nagy és Karácsonyi büntetőivel, illetve Balogh duplájával egy 6-0-s etapot produkáltak az egyetemiek (28:40). Ezúttal is közel 5 percet kellett várni az első hazai kosárra, Nárai ért ki a leghamarabb az öltözőből a Sopron-KC játékosai közül. Innentől kezdve tartotta előnyét a SMAFC-NYME, amely fegyelmezetten és pontosan is kosárlabdázott.
Szekeres Á. és Molnár találatainak köszönhetően 6:0-val kezdte a záró negyedet a Sopron-KC (46:48). Időt kért ugyan Barlai Tamás, de nem történt jelentős változás a SMAFC-NYME játékában. Herczeg duplája és Szlávik távoli kosara nagyon kellett ezekben a percekben, ennek ellenére kiegyenlítettek a hazaiak (53:53). Czukor vette vállára csapatát, a SMAFC-NYME irányítójának ügyes megmozdulásai után már ismét a vendégeknél volt az előny (54:58). Nem adta fel a Sopron-KC, amely Bus távoli kosarával ismét átvette a vezetést (61:60). Herczeg azonban tudott felelni egy demoralizáló tripla formájában. Az utolsó percre teljesen szétesett a Sopron-KC, a SMAFC-NYME pedig pontosan célzott a büntetővonalról és visszavágott a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban elszenvedett vereségért.”

Barlai Tamás:

„A mérkőzésen végig az előre megbeszéltek szerint játszottunk. Ennek meg is lett az eredménye. Külön örülök, hogy amikor az ellenfél átvette a vezetést, akkor is koncentráltunk és így tudtunk fordítani és nyerni.”

Tovább a galériához >>>