SMAFC – MTK: parázs csata, soproni győzelem

Férfi NB I. B csoport – Rájátszás az 1-8. helyért – 5. forduló

A SMAFC-NYME a Törökbálint csapatát fogadta a soproni Krasznai Ferenc Sportcsarnokban péntek este 18:00-tól. Hagyományosan az utolsó hazai mérkőzés előtt átadták a Mester-kupát, amit a szezon legjobb soproni játékosa kapott meg.

SMAFC-NYME – MTK Törökbálint 84:75

(18:19, 10:20, 26:18, 30:18)
2012.05.11. péntek, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (150 néző)
Vezette: Horváth A., Németh A., Esztergályos R.
Ellenőr: Nagy
Részletek >>>

 

SMAFC-NYME: Balogh G. 31, Karácsonyi Z. 6, Herczeg I. 13, Szlávik T. 13, Csaplár-Nagy A. 10, Czukor B. 7, Kovács B. 4, Vesztergom Z., Szabó N., Bencsik B., Jávor B.
MTK Törökbálint: Spiriev O. 5, Bihari M. 21, Hajmásy P. 33, Baross K. 4, Szarvas G. 2, Merza D. 2, Szabó B. 8, Fülöp B., Boinitzer D., Bíró P.

Karácsonyi Gergely:

„A mérkőző felek bemutatása után prof. dr. Takáts Péter oktatási rektorhelyettes, a SMAFC-NYME tanár elnöke adta át a kupát a Mester-kupát, amit idén Balogh Gergely kapott. A soproniaknál csak »Bídzsé« néven emlegetett bedobó csapata legjobbjának bizonyult az egész szezont tekintve, az utóbbi időben pedig különösen jól teljesített.
A SMAFC-NYME kezdőjében ezúttal változás történt, Kovács helyett Herczeg kapott lehetőséget. Hajmásy szerzett gyors kosarat a feldobás után pár másodperccel, Szlávik rögtön felelt egy ziccerrel. Herczeg révén átvette a vezetést a SMAFC-NYME, de Hajmásy ezúttal távolról volt eredményes. Szlávik remek labdája után Csaplár-Nagy szerzett könnyű kosarat, majd Bihari talált be, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A nagy lendület után a pontatlan dobások vették át a főbb szerepet mind a két oldalon, megálltak a csapatok 6:7-nél. Hajmásy törte meg a hosszú ideje tartó kosárcsendet egy duplával, Karácsonyi viszont triplából volt eredményes. Az MTK percei következtek, ziccerből és büntetőből is eredményesek voltak a Pest megyeiek. Vetési Imre időt kért 9:13-nál a 7. percben. Bihari révén azonban tovább növelte előnyét a Törökbálint, 11:15. Balogh ismét a legjobbkor dobott kosarakat, kapaszkodott a soproni együttes. A negyed hátralévő részében a cserék is több szerepet kaptak, a Törökbálint kissé kiesett a ritmusból. Ráadásul Hajmásy már a 3. személyi hibáját is begyűjtötte, de Szlávik is háromnál járt. Ennek ellenére jól tartották magukat a vendégek, 18:19-el zárult az első 10 perc.
Két hazai eladott labdával és 4 törökbálinti kosárral indult a második etap. Lendületben maradt az MTK, Szabó is ziccerből volt eredményes. 7 pontos vendég vezetésnél Balogh volt ismét eredményes hazai részről. Egy-egy pontatlan támadás után Szabó volt ismét eredményes, a SMAFC-NYME egyre többet hibázott. Szabó viszont 3. büntetőjét is elrontotta, ennek köszönhetően nem nőtt tovább a különbség a két csapat között. Csaplár-Nagy büntetői után Szarvas szerzett szép kosarat, majd ismét a soproniak rutinos centere villant, 25:30. Szlávik koasrával kapaszkodott a SMAFC-NYME, majd megkapta 4. hibáját is a soproniak bedobója. Spiriev büntetőivel tartotta 5 pontos előnyét a Törökbálint. Bihari kosarával újra 7 volt közte, ismét időt kért Vetési Imre. Kapkodás volt a jellemző az utolsó 2 percben, büntetőkkel és könnyű vendég kosarakkal viszont 10 pont fölé nőtt a differencia, 28:39 a félidőben.
Balogh és Hajmásy kosárváltásával indult a második negyed, a vendégek bedobója ráadásul a következő támadásból ismét eredményes volt. Balogh triplájával és Kovács közelijével került 10 ponton belülre a SMAFC-NYME, időt kértek a vendégek. Agresszívebb védekezésre váltottak a hazaiak, akik fel is zárkóztak 4 pontra. Hajmásy lendített a vendégek szekerén egy újabb távolival. Hiába felelt Herczeg is egy távolival, Hajmásy újabb trojkát hintett, 46:53. Szlávik dobott zsinórban 5 pontot, 52:55 a harmadik negyedvége előtt két perccel. Az utolsó 10 perc előtt maradt a 3 pontos differencia, 54:57.
A záró etap elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. Szabó kipontozódása megzavarta a vendégeket, Balogh triplájával pedig egalizált a SMAFC-NYME. A fiatal Czukor kosár+büntető akciójával 66:63-ra módosult az eredmény. Molnár István figyelmeztetése miatt állt kisebb ideig a játék. A Törökbálint eladott labdája után ismét Czukor dobott ziccert, 68:63. Hajmásy a legjobbkor dobot távolit, zárkózott az MTK. Csaplár-Nagy duplája után Szlávik pontozódott ki, Hajmásy pedig magabiztosan célzott a büntetővonalról. 5 perccel a vége előtt 70:69. Herczeg ziccere, valamint Balogh hármasa után 6 ponttal ellépett a SMAFC-NYME. Hajmásy továbbra sem tudott hibázni a büntetővonalról, 75:72. Molnár István reklamálásért technikai hibát kapott, 78:72 a SMAFC-NYME javára. A végén igencsak elszabadultak az indulatok. Bihari nagy küzdelem után úgy tűnt, hogy labdát szerez, megmozdulása viszont szabálytalan volt. Az ítélet miatt a játékos sportszerűtlen magatartásáért technikai hibát kapott. Karácsonyi büntetőzését is meg kellett szakítani a heves reklamálások miatt. Végül a négyből hármat értékesített a soproni irányító, 81:72-re alakítva az eredményt egy perccel a vége előtt. Balogh triplájával pedig végleg eldőlt a találkozó, a vége 84:75.”

Tovább a galériához >>>