Páros, páratlan (U20)

NB I. B Zöld csoport, Fiú U20 – 22. forduló

SMAFC U20 – Vásárhelyi Kosársuli U20 77:87

(24:22, 12:29, 27:11, 14:25)
2020. február 7. (péntek), 16.45 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok

SMAFC U20: Soós 23/18, Papp 15/9, Németh M. 7/3, Hencz 16, Karsai 6. Cserék: Heiszenberger, Horváth M. 10, Kertész, Grah, Veöreös.

Farkas Dávid (beszámoló):

„Hiába kezdtük jól a mérkőzést, sajnos hamar elfogyott az előnyünk, sőt a félidőre már kritikussá is vált a különbség az ellenfél javára. Úgy tűnt, a félidőben sikerült rendezni a sorokat és a harmadik negyedben ismét magára talált a csapat, de az újbóli felzárkózás felemésztette minden erőnket és a félig beteg és sérült játékosaim ma ennyire voltak képesek a bajnokság topcsapata ellen.
A vereség ellenére örülök, hogy végre egy színvonalas és fizikális mérkőzést tudtunk játszani, mert hosszú és nehéz sorozat előtt állunk, ha továbbra is tartani akarjuk dobogós pozíciónkat.

Farkas Dávid (beharangozó):

„A bajnokság élcsapatával játszunk, hiszen a Pécs mellett a Hódmezővásárhely emelkedik ki magasan a mezőnyből. A felnőtt csapatban is kemény játékpercekkel rendelkező profi játékosok (akik Szegedről, a Honvédtól és egyéb helyekről érkeztek), valamint egy légiós center is a vendégek keretét erősíti, így a mérkőzés esélyesei abszolút nem mi vagyunk.
Idegenben sem volt sajnos esélyünk a győzelemre, a mérkőzés végére több, mint húsz pontos hátrányt faragtunk le, hogy egyáltalán legyen sanszunk pénteken a különbség megfordítására.
És, hogy az amúgy sem könnyű helyzetünk még tovább romoljon, a vasárnapi Újpest elleni U20-as mérkőzésen Heiszenberger Norbert komoly fejsérülést szenvedett, a csapat másik része pedig az influenza járvánnyal küzd, így egyelőre számomra is képlékeny, hogy kikre számíthatok majd…