Sopronban botlott a nyugati bajnok (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 5. forduló

Tegnap a jó erőkből álló Szombathelyi Egyetem SE látogatott a Krasznaiba.

SMAFC-NYME – Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület 88:69

(21:12, 25:22, 22:22, 20:13)
2013.11.26. kedd, 19:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

Sopron: NAGY G. 24/3, Karácsonyi G. 4, JÁVOR 18/9, BERNECZEI 19/3, Czeller 2. Cs: HERCZEG 10/6, Horváth D., Gaál 6, Bali 5/3.
Szombathely: Simon 5, Mészáros 4, FÖLDESI Á. 12/6, Földesi M. 5, KARAGITY 12. Cs: HORVÁTH A. 12/3, Szabó 2, Horváth B. 7/3, Novák 5/3, Tömböly 1, Koszogovits.

Botár László (Kezdo5.hu):

„Ideges, kapkodó első percek után a hazaiak Nagy és Berneczei kosaraival 12:5-re elhúztak, szombathelyi részről kezdetben csak Karagity volt veszélyes kosárra. A negyed második felében Jávor is elkapta a fonalat, tripláival tovább nőtt a különbség. Úgy tűnt, a nyugati bajnokcsapatot meglepte a hazaiak bátor, jó játéka.
A második szakasz elején még Herczeg is beszállt a kosárgyártásba soproni részről. A vendégeket ekkor a két Horváth próbálta versenyben tartani. A szakasz közepén 35:19-re ellépett a SMAFC, ám ekkor egy 6:0-ás futással 10-re küzdötték fel magukat a vendégek. A félidő végén azonban Nagy Gergő remek betörések után szerzett kosaraival meghiúsította a vendégek további felzárkózási kísérleteit.
Földesi Ádám triplájával kezdődött a második félidő, belelendült a szombathelyi »dobógép«. A másik oldalon azonban kosaraira rendre jött válasz vagy Nagytól, vagy Herczegtől, vagy Balitól. Nem tudott érdemben közelebb kerülni a hazaikhoz a nyugati bajnok, sőt a szakasz második felében a pihenőről visszatérő Berneczei révén megint megnyugtató lett a soproni előny. A negyed végén Karagity hozta vissza 10 pont környékére.
A záró szakasz elején Horvárh B. triplájával 10-en belülre kerültek a szombathelyiek, ám ezt követően Jávor és Berneczei révén egy 10:0-ás rohamot mutatott be, s végképp eldöntötte a meccset a maga javára a SMAFC.
A soproniak teljesen megérdemelten nyertek. A nyugati bajnok nem tudott igazán felpörögni a meccsre, hazai oldalon viszont nem akadt gyenge pont, akadtak, akik a pontszerzésben jeleskedtek, s ehhez ügyes játékkal a padról is hpzzátett Gaál és Bali, mások a védekezésben labdaszerzésekkel (Karácsonyi) vagy blokkokkal, lepattanókkal (Czeller) vették ki részüket a sikerből.”