Soproni sikerével negyeddöntős az ELTE (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 7. forduló

Nagy volt a tét a NYME-SMAFC – ELTE BEAC összecsapáson, amely fordulatos, élvezetes játékot s 5 pontos fővárosi sikert hozott. E győzelmével az ELTE bebiztosította helyét a nyugati csoport legjobb 4 csapata között.

SMAFC-NYME – ELTE-BEAC 79:84

(23:17, 15:22, 20:17, 21:28)
2014.02.25. kedd, 19:00 – Sopron, Karasznai Ferenc Sportcsarnok
Részletek >>>

SMAFC-NYME: KARÁCSONYI 11/3, JÁVOR 21/12, BERNECZEI 24/12, Herczeg 7/3, Czeller 2. Cs: Nagy G. 9/3, Horváth 5.
ELTE: FÖLDI 18/6, Buza 9/6, LAKOSA 23, VAJDA 15/9, MARJAY 12. Cs: Varga 2, Takács, Bak 3, Szentesi 2, Szabari, Mayer.

Botár László (Kezdo5.hu):

„Vajda és Jávor dobópárbajával indult a roppant fontos mérkőzés, amelyen a vendégek bebiztosíthatták helyüket az első 4 között, a hazaiak viszont esetleges győzelmükkel életben tarthatták volna reményeiket. Az első 2 és fél percben mindketten 6-6 pontot szereztek, előbbi két tripla, utóbbi pedig egy kosár plusz büntetős akció, majd egy hárompontos formájában. 10:9-es hazai vezetésnél megálltak a csapatok, majd Jávor villant újra, a vendégektől Marjay bünteőkkel törte meg a hosszabb kosárcsendet. A szakasz hajrája a hazaiaké volt, Karácsonyi és Nagy is triplát dobott, 6 ponttal vezetett a SMAFC. Sőt Herczeg kosarával 8-ra nőtt a soproni előny, éppen annyira, amennyivel a fővárosban az ELTE nyert. Úgy látszik, ez volt a jel Lakosának, aki a második negyedben vállaira vette csapatát, betöréseit nem igazán tudták megállítani a hazaiak, ha pedig mégis, akkor szabálytalanul. Földi is felnőtt a feladathoz, s a védekezés is feljavult fővárosi részről, így szünetben 1 ponttal már a vendégek vezettek a kapkodó soproni csapattal szemben.
A második félidőt elszántan, s Berneczei vezérletével igen jól kezdte a soproni csapat. Az ő és Karácsonyi remek megmozdulásaival visszaszerezte a vezetést a soproni csapat, sőt pár pontos előnyt állandósított. A második félidő elején a vendégek Marjay ügyes, eredményes centerjátékának köszönhették, hogy nem szakadtak le jobban, de a 8 pontos határt közelítette a soproni előny. A harmadik negyed hajrájában aztán felzárkózott Földi és Vajda tripláival felzárkóztak a vendégek.
Berneczeit továbbra sem tudták tartani a vendégek, a bedobó távolról s közelről egyaránt igen eredményes volt. A 36. percig vezérletével tartotta néhány pontos előnyét a SMAFC. A végjátékban azonban Lakosa beindult, Földi is megvillant, a hazaiak pedig ekkor ismét kapkodtak, több labdát eladtak, s a tiszta helyzeteiket is kihagyták. A 36. és a 39. perc között az ELTE egy 17:3-as futást produkálva eldöntötte a meccset a maga javára, az utolsó percben Berneczei és Jávor triplája már csak a »kozmetikázást« jelentette a SMAFC-nak egy remek, fordulatos meccs végén, amelynek kritikus időszakában az ELTE egyértelműen ellenfele fölé kerekedve nyert s e győzelmével a hátralévő meccsek eredményeitől függetlenül biztosította helyét a legjobb 4 között, azaz a negyeddöntőben.”

 

Tovább a galériához >>>