Soproniak verte Sopron

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 5. forduló

Megyei rangadóval folytatódtak az NB I. B küzdelmei Győrben, ahol a SMAFC-NYME vendégszerepelt.

GyőrSzol-SZESE – SMAFC-NYME 79:73

(21:21, 14:18, 7:12, 18:9, 19:13)
2012.10.31. szerda, 19:00 – Győr, Egyetemi Sportcsarnok 100 néző.
Vezette: Horváth A., Benedek Z., Szalai Zs.
Ellenőr Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 8, Balogh 19/9, Rostás 7, Karácsonyi 16/3, Herczeg 4. Csere: Szlávik 14/3, Szekeres 5/3, Vesztergom, Berneczei.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Győr: Drevenka 11/6, Pankár 16, Hegedűs 19/3, Horváth 8/3, Papp 12. Csere: Baruta 2, Daru 2, Palavits, Csiszár 2, Halász 9/6.
Edző: Kozma Tamás, Katona Zsolt.

Karácsonyi Gergely:

„A mérkőzés előtt a győri klub köszöntötte Csaplár-Nagy Arnoldot 35. születésnapja alkalmából, a soproniak rutinos centerének testvére, Csaplár-Nagy Ervin adta át a klub ajándékát.
A hazaiak a mérkőzés elején állva hagyták a SMAFC-NYME-t, a 2. perc végén rögtön kikérte első idejét Vetési Imre (6:0). Ezután felvette a játék ritmusát a soproni együttes, egy 7:0-ás szériával pedig egalizáltak Baloghék. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, kiegyenlített játékot láthatott a közönség. Győri oldalon a Pankár-Hegedűs, soproni részről a Karácsonyi-Szlávik kettős szállította a pontokat.
A második negyed szinte ugyanolyan koreográfia szerint zaljott, mint az első. Bekezdett a Győr, majd »felébredt« a SMAFC-NYME. A korábbi játékrésszel ellentétben, most fordítani is tudtak a vendégek. A nagy iram azonban már a játék minőségének rovására ment, mind a két oldalon akadtak hibák. A végjátékban a SMAFC-NYME irányította a játékot, Karácsonyi utolsó másodperces kosarával 35:39-es első félidővel vonulhattak pihenőre a csapatok. A 25%-os soproni büntetőzés nem sok jóval kecsegtetett a folytatásra.
A második félidőt a kezdő ötösök kezdték meg, Horváth révén pedig kapaszkodott a GyőrSzol-SZESE. Rostás büntetője és duplája, valamint Balogh triplája után meglépett a SMAFC-NYME, Kozma Tamás rögtön időkéréssel próbálta megtörni a vendégek lendületét. Nem sikerült rendezni a hazai sorokat, de a SMAFC-NYME sem játszott jól. Több olyan perc is volt, amikor nem esett kosár. Balogh bravúrral szerzett középtávoli kosara adhatott volna lendületet a soproniaknak, ehelyett kihagyott ziccerek következtek. A Győr is rendkívül pontatlanul játszott, így maradt a 9 pontos vendég vezetés a záró negyed előtt.
Hegedűs szerencsés körülmények között szerzett triplája elég lökést adott a győrieknek ahhoz, hogy alig 3 perc alatt ledolgozza hátrányát Kozma Tamás csapata. Hiába kért időt Vetési Imre, ez sem segített a vendégeken. Továbbra is pontatlan támadások jellemezték az egész játékot. Balogh és Karácsonyi tripláival tartotta a lépést a SMAFC-NYME a Győrrel, amely 1 perccel a rendes játékidő vége előtt 60:59-re vezetett többek között Horváth három pontos kosarával. 6 másodperccel a vége előtt Szlávik büntetőzhetett, kettőből egy volt sikeres. A hátralévő időben pedig már nem tudott kosarat szerezni a Győr, jöhetett a ráadás.
A hosszabítás utolsó percéig tartotta magát a SMAFC-NYME, amikor is jött Halász, aki két triplát bevágott, ezzel el is döntve a találkozót. Taktikai szabálytalanságokkal próbálkozott még ugyan a vendég együttes, de a büntetőzés terén a Győr lényegesen a soproniak előtt járt. A vége 79:73.
A SMAFC-NYME egy nyert mérkőzést veszített el, a büntetőzés terén pedig továbbra sem állnak jól az egyetemiek. A fontos pillanatokban ráadásul két soproni nevelésű játékos villant illetve döntötte el a találkozót a hazaiak javára.”

 

Vetési Imre:

„Sajnálatos módon nyert meccset veszítettünk el, hiszen a negyedik negyed elejére 9 pontos előnnyel fordultunk. Az idősebb játékosok elfáradtak a végére, illetve a büntető dobások kihasználása csapnivaló volt.”