Az alapszakasz végével a számok tükrében szeretnénk elemezni az elmúlt 22 mérkőzést.

Karácsonyi Gergely:

„A SMAFC-NYME együttese 1533 pontot szerzett, ami a 4. legkevesebb a nyugati csoportban. A kapott pontok tekintetében 1662 egységet »gyűjtöttek« Baloghék, ami átlagosnak számít.
Szlávikék mérlege 10 győzelem mellett 12 vereség, ami közel 50%-os teljesítmény. Ez alakulhatott volna másképp is, hiszen a Pápa ellen idegenben és a Baja ellen hazai pályán is a ráadásban buktak el a soproni fiatalok. Ezen felül voltak olyan találkozók is, ahol kevesebb, mint 10 ponttal kapott ki a SMAFC-NYME.
Az egyetemiek játékosai átlagban 17 mérkőzésen szerepeltek a 22-ből, ez is jelzi, hogy nem kímélték a sérülések a soproniakat. Több alkalommal lépett tartalékosan pályára Barlai Tamás gárdája.
A dobott pontokat illetően a SMAFC-NYME rutinos játékosai kiemelkednek a csapatból. Balogh Gergely 321, Csaplár-Nagy Arnold pedig 226 kosarat szereztek. Utóbbi játékos ráadásul az egész NBI/B-ben a legjobb lepattanózó: a soproniak rutinos centere 11,18-as mutatóval zárt mérkőzésenként. A VAL mutatóban is az előbb említett játékosok végeztek az első és második helyeken, Csaplár-Nagy 480, Balogh 348 VAL értéket szorgoskodtak össze.
Ami a dobóformát illeti, a közeli dobásokat 55,5%-al, a középtávoli kísérleteket 30,9%-al, a távoli dobásokat pedig 27,1%-al értékesítette Barlai Tamás együttese. A büntetőzés terén 62,5%-al végeztek a soproniak. A számokat figyelembe véve minden területen lehetne javítania a soproniaknak. Erre a hátralévő nyolc mérkőzésen van még lehetősége a SMAFC-NYME-nek.”