Szép eredmények az NYME színeiben (B33)

Ezen a hétvégén pedig elstartolt a B33-as bajnokság is.

 

Ahogy elindult az egyetemi U25-ös bajnokság, úgy az MKOSZ és a MEFS úgy döntöttek, hogy szerveznek egy B33-as (3-3 elleni) bajnokságot is a résztvevő csapatoknak.

A programsorozat első állomása Budapesten, Soroksáron volt ezen a hétvégén szombaton. A szabályok kis mértékben eltérnek a megszokottaktól, de hamar lehet alkalmazkodni hozzájuk.

Az NYME-SMAFC-ot Karácsonyi Gergely, Jávor Barna és H. Kovács Ádám képviselte a hétvégén. Nem mondhatjuk, hogy könnyű csoportba kerültek a soproniak, ugyanis a Közgáz SC, illetve az ELTE-BEAC is az NYME-SMAFC-hoz került. A negyedik együttes a Szolnoki Főiskola lett volna, de a jászságiak nem vettek részt a megmérettetésen.

Első körben a Közgáz SC-vel mérkőzött az NYME-SMAFC, és a kezdeti megilletődöttség után 2 pontos soproni siker született (9:11). A kellemes, napos időben megrendezett torna igen nagy fizikai megterhelést jelentett minden csapat számára. Nem sokkal a kezdés előtt egy sajnálatos esemény is történt, egy 14 éves fiatal fiú játék közben rosszul érkezetta talajra és súlyos térdsérülés szenvedett. Nem sokkal az eset után őt kórházba szállították. A tornán egyébként nem csak az egyetemi férfi csapatok között folyt a párharc, ugyanebben a kategóriában a nők is megmérkőztek, valamint volt 18 éven aluli és amatőr kategória is.

A második körben az ELTE-BEAC következett az NYME-SMAFC számára. Kezdetben fej-fej mellett haladtak a csapatok, később pedig center kosarakkal folyamatosan növelte előnyét a fővárosi együttes. A BEAC a Szolnok kiesésével pihentebb is volt, mivel nem kellett az első fordulóban pályára lépnie. Sajnos a végén már nagyon elfáradtak a soproniak, akik végül 6:16-ra kikaptak. 1 győzelem mellett tehát 1 vereséggel állt az NYME-SMAFC, a BEAC pedig egy győzelemmel, a Közgáz viszont 1 vereséggel.

Az ELTE és a Közgáz párharcát egy rendkívül kemény csatában utóbbi együttes nyerte meg, a szolnokiak elleni mérkőzést pedig mindenki megkapta 20:0-val. Így tehát mindenki 2 győzelemmel és 1 vereséggel állt. A pontarányt tekintve viszont az NYME-SMAFC +2-vel zárt, a fővűrosi csapatok pedig +4-el. Így sajnos a csoprot 3. helyén végzett az NYME, az első helyen pedig a Közgáz SC jutott döntőbe. Első alkalommal tehát nem volt szerencséje az NYME-SMAFC-nak.

Nem csak a férfiaknál, a nőknél is voltak izgalmak. Szintén fővárosi derbin például a TFSE a Közgáz SC-től szenvedett vereséget egy, az utolsó másodpercben kapott középtávoli kosár után. A programot dobóverseny is színesítette a döntők előtt, az eseményen pedig a magyar kosárlabda válogatott játékosa, Wittmann Krisztián is jelen volt. Sajnos a torna eredményhirdetését nem tudták megvárni a soproniak, így a végeredményt sem tudjuk közölni. Mindenesetre egy rendkívül kellemes, barátságos hangulatú szombati napon lehettek túl a résztvevők. A szervezőket ezúttal is csak dícséret illeti.

20130504_B33_Soroksar

H. Kovács Ádám, Jávor Barna, Karácsonyi Gergely