Szép győzelem idegenben (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 13. forduló

A MEFOB alapszakaszának utolsó előtti mérkőzésén Veszprémben játszott a SMAFC-NYME.

PE VSC – SMAFC 81:84

(21:10, 13:25, 27:32, 20:17)
2015.02.24. kedd, 20:00 – Veszprém, Vetési Albert Gimnázium (50 néző)
Vezette: Prieger M., Balassa G.
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 30/15, Nagy 14, Jávor 12/12, Szabó 4, Török 4. Csere: Szála 8, Bali 12/3.
Edző: Barlai Tamás
PE VSC: Sipos 14/6, Gáll 21/3, Novák 8, Czakó 24, Takács 14.
Edző: Petőfi Áron

Karácsonyi Gergely:

„7:0-val kezdtek a hazaiak, közte egy triplával. A SMAFC-NYME – az előző mérkőzéstől eltérően – ezúttal bent ragadt az öltözőben, miközben a házigazda már tíz pont körüli előnyre tett szert köszönhetően Czakó ponterős játékának (21:-10).
Amilyen rosszul kezdte az első negyedet Barlai Tamás csapata, olyan jól kezdte a másodikat. Jávor, Török és Szála pontjaival egy 8-0-t repesztett a soproni alakult, rögtön nyílt lett a találkozó. A nagy rohanás sokat kivett a vendégekből, amit a Veszprém Sipos és Takács kosaraival ki is használt, szűk tíz pontosra növelve a hazai előnyt (28:21). Nagy és Jávor két triplája, valamint Nagy kétpontos kosara visszahozta a meccsbe a SMAFC-NYME-t, először vezettek a nyugati együttes (28:29). Hullámzó volt a játék, hol az egyik, hol a másik csapat kapta el a fonalat, a nagyszünetre minimális soproni vezetést mutatott az eredményjelző (34:35).
A harmadik negyed elején fej-fej mellett haladtak a felek, a Veszprém Takács büntetőivel, a SMAFC-NYME Nagy és Berneczei dupláival tartotta meccsben csapatát (38:39). A Nagy-Berneczei-Jávor trió egy 7:0-át produkálva tíz pont fölötti előnyhöz juttatta a SMAFC-NYME-t. A házigazda pontatlan volt a büntetővonalról, csak Gáll távoliját lehetett feljegyezni (46:62). Az utolsó három percet viszont szinte átaludta a vendég együttes, a Veszprém fokozatosan faragta hátrányát, Berneczei 5 pontja is kellett, hogy látótávolságon kívül maradjon a Sopron (61:67).
A záró etap elején ismét leblokkolt a vendég alakulat. Egy 9:0-val fordított a Veszprém, amelyből Gáll 6 egységet vállalt magára. Továbbra sem tudta felvenni a ritmust a SMAFC-NYME, Bali pontjaival viszont nem is igazán szakad le ellenfeléről Barlai Tamás együttese (78:73). Az utolsó percek azonban már a vendégekről szóltak, Berneczei nem tudott hibázni, miközben veszprémi oldalon csak egy távoli kosárra futotta, így egy hullámzó mérkőzésen 84:81 arányban a SMAFC-NYME daidalmaskodott.”

Barlai Tamás:

„Az első negyedben megint bent ragadtunk az öltözőben, de a középső kettőben el is dönthettük volna a magunk javára a mérkőzést. A negyedikben már főleg a küzdés dominált, és amikor kellett mindig érkezett egy kis plusz, hogy meglegyen a győzelem.”