Szoros küzdelem végén vereség a MEFOB-on

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 9. (halasztott) forduló

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén kikapott a SMAFC-NYME.

SMAFC-NYME – Közgáz SC és DSK 58:69

(16:10, 12:17, 18:16, 12:26)
2015.03.10. kedd, 19:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Rokob K., Kovács Z.

 

SMAFC: Jávor 5, Szabó 2, Nagy 16, Török 12/6, Berneczei 8/3. Csere: Szekeres 3, Bali 6, Czeller 6, Szála.
Edző: Barlai Tamás
Közgáz: Szalay 17, Vágvölgyi 9/3, Kardos 6, Urcan 19/9, Bános 9/6. Csere: Németh 2, Tóth, Papp, Szatmáry 7/3.
Edző: Kováts (?)

Karácsonyi Gergely:

„A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a SMAFC-NYME azt a budapesti Közgáz SC és DSK együttesét fogadta a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, amely stabilan a második helyen tanyázott a nyugati csoportban.
Ezt megelőzően, 2015. március 7-én szombaton a pécsi ÁOK Petőfi SE-t látta volna vendégül a SMAFC-NYME, de a vendégek nem utaztak el Sopronba. Ráadásul ezt nem is sikerült időben jelezniük a soproniak felé.
Bános triplája indította a találkozót, amire Török és Szabó révén érkezett válasz hazai részről (4:3). Egy darabig felváltva vezettek a csapatok a rendkívül lüktető iramú mérkőzésen, majd a negyed derekán Berneczei vezérletével ellépett a SMAFC-NYME. Nagy duplája után 16-10 állt az eredményjelzőn az első tíz perc után.
A folytatásban is nagy küzdelem volt a pályán, akadt is bőven pontatlan dobás mind a két oldalon. Távolról egyik együttes sem célzott pontosan, inkább a palánk alatt bontakoztak ki nagyobb csaták. A fővárosi Urcan Sarp rendre jól bontotta meg a hazai védelmet, kiosztásai után pedig szép kosarakat szerzett a Közgáz, miközben a SMAFC-NYME a távoli dobásokra fektetett nagy hangsúlyt, rendre eredménytelenül. Szalay duplája után látótávolságon belülre kerültek a vendégek (21:18). Bali eredményessége is kellett ahhoz, hogy ne vegye át a vezetést a Közgáz a nagyszünet előtt (28:27).
A második félidőben sem változott érdemben a játék képe. Török és Berneczei ugyan már távolról is betaláltak, de Urcan és Szatmáry szintén triplával feleltek. Jávor két pontos találata után hat pontosra növelte előnyét a SMAFC-NYME, de Urcan szép megmozdulásaival tartotta magát a Közgáz (44:41). Török büntetőivel »lépkedett előre« Barlai Tamás együttese, az csak a gyenge vendég büntetőzésnek volt köszönhető, hogy nem vette át a vezetést a Közgáz (46:43).
A záró etap elején igen korán meglett a csapatfault mind a két oldalon, így a büntetők még inkább előtérbe kerültek (50:49). Urcan szerzett zsinórban 8 pontot (közte két triplát), amivel a vezetést is átvette a Közgáz (53:55), miközben hazai részről szinte mindenki eredményes volt a pályán lévők közül. Egyre szorosabb lett a csata (56:57), a szépszámú hazai közönség pedig egyre jobban buzdította a hazaiakat. Két perccel a vége előtt azonban »elfogytak« a soproniak, Urcan vezérletével pedig pillanatok alatt ellépett a Közgáz. A SMAFC-NYME még mindig a távoli dobásokat erőltette, továbbra is eredménytelenül (a negyedik negyedben 0/8 volt a triplamutató). A Közgáz így megérdemelten nyert, a SMAFC-NYME ezzel a vereséggel biztosan nem jut be idén sem a felsőházi rájátszásba.”

 

Barlai Tamás:

„A 4. negyed rossz döntései hozták ezt a vereséget. Amikor nem csapatként játszunk, mindig ez a vége.”