Teher nélkül játszottunk

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 10. forduló

OSE Lions – SMAFC-NYME 87:79

(22:25, 15:14, 26:21, 24:19)
2016.01.08. péntek, 19:00 – Oroszlány, Krajnyik Akác András Sportcsarnok
Játékvezetők: Goda László, Tóth Kálmán, Sabáli László
Részletek >>>

SMAFC: Török 8, Balogh 9/3, Berneczei 21/3, Nagy 16/6, Werner 6/3. Csere: Füzi 8/6, Karácsonyi 8, Németh 3/3.
Edző: Meszlényi Róbert
OSE: Vujovic 25, Burai 10, Kiss 16/6, Wehner 4, Bocsárdi 2. Csere:Gorzsás 15/3, Sonyák 9/3, Hadnagy 2, Keller 4, Ughy.
Edző: Vavra András

Karácsonyi Gergely:

„A SMAFC-NYME NBI/B csoportos férfi kosárlabdacsapata sorozatban 7 elszenvedett vereséggel zárta a 2015-ös esztendőt. Többek között ezért is jól jött a karácsonyi szünet a soproniak számára, akik ki tudták pihenni az elmúlt hónapok fáradalmait. Különösen igaz ez az együttest erősítő ifjúsági játékosok esetében, akik a felnőtt NBI/B mellett az NBI/B U20-ban és a kiemelt U18-as bajnokságban is szerepelnek. Nem kis terhelést jelentett tehát az elmúlt időszak.
Eredetileg január 3-án került volna megrendezésre az OSE Lions – SMAFC-NYME mérkőzés. Mondani sem kell, hogy a finoman fogalmazva is unprofesszionális időpontot már hetekkel, hónapokkal a találkozó előtt szerették volna egy héttel eltolni a soproniak. Az oroszlányi vezetőkkel végül sikerült is megegyezni egy új időpontban, január 8-ra került a derbi.
A hazaiak az elmúlt évekhez hasonlóan erre a szezonra is erősítettek, ennek megfelelően a tabella élmezőnyében helyezkednek el. Ugyanakkor a rutinos Tanács hiányzott az OSE együtteséből, míg vendég részről Vesztergomot kellett nélkülözni.
Kiváló ritmusban kezdett a SMAFC-NYME, amely magához ragadta a kezdeményezést és Nagy, valamint Balogh ponterős játékával 10:2-re meglépett ellenfelétől. A palánk alatt Werner már két gólpassznál és egy duplánál járt. Török a palánk alatt szedte a lepattanókat, Balogh újabb közelije után pedig időt kért Vavra András, a hazaiak szakvezetője (5:14). Az első negyed végén már közel tíz volt a felek között, de – szokás szerint – elfáradt kicsit a SMAFC-NYME, ezt pedig kihasználva az OSE, látótávolságon belülre kapaszkodott (22:25).
A folytatásban már hullámzóbb volt a játék, váltakozó periódusok voltak a mérkőzésen. Az OSE lendülete kitartott, Gorzsás és Keller hasznos játékkal (szerzett labdák, gyors indítások) segítette övéit, de Nagy és Berneczei révén újra fordított a soproni alakulat (30:32). Sőt, a hazai közönség kisebb meglepetésére a félidőben is vendég vezetést mutatott az eredményjelző.
A második félidőt úgy kezdte a SMAFC-NYME, ahogy az elsőt. Két perc elteltével, Berneczei triplájával már 7 ponttal vezetett Meszlényi Róbert csapata. Váltott védekezésben az OSE, aminek meg is lett az eredménye: Kiss távolija és Vujovic közeli pontjai után egalizált, majd a negyed végére a vezetést is átvette a hazai gárda, de nem tudott ellépni a SMAFC-NYME-től (63:60).
A folytatásban már a hazaiaknál volt az előny, de nem adta fel Meszlényi Róbert csapata. Sőt, sikerült is visszakapaszkodni ismét 3 pontra a SMAFC-NYME-nek, ennél többre azonban nem futotta már a soproniak erejéből. Bár 8 ponttal végül kikapott, remekül helytállt az egyetemi csapat az OSE vendégeként.”

Meszlényi Róbert:

„Teher nélkül játszottunk és ez meg is látszott a játékunkon. A vereség ellenére elégedett vagyok a csapatommal. Bizonyos időszakokban – különösen az első félidőben – nagyon jól játszottunk és sikerült is meglepnünk ellenfelünket. Talán mi magunk sem hittük el, hogy győzhetünk, erre minden esélyünk megvolt, de az utolsó 5 percben ismét több hiba csúszott a játékunkba.”