Tisztelet és alázat – interjú Meszlényi Róberttel

Miért vállalta el ezt a csapatot?

„Több éven keresztül voltam már a csapat edzője. Ismertem a játékosokat vagy még a SMAFC-ból vagy mint a Soproni Sportiskola játékosait. Mindenképpen Sopronban akartam dolgozni. Fiatal lendületes csapattal mindig jó dolgozni.”

Mik az első benyomások, hiszen már megkezdték az edzéseket?

„Mindenki teljes intenzitással dolgozik, az edzések jó hangulatban zajlanak. A fiatalabb (szinte mindenki az) játékosokat próbáljuk felkészíteni az NB1/B kihívásaira.”

A csapat összetételét lehet már tudni?

„Két tapasztalt, meghatározó játékost veszítettünk Panta és Czukor személyében, akiket csak fiatal játékosokkal tudtuk pótolni. A nyáron érkezett a soproni SKC-ból Élő csatlakozott, de sajnos augusztus végén a sérülése miatt  Ő távozott is a csapattól. Komoly szerep jut ezért a fiataloknak, hogy bizonyítsák mennyire tudnak alkalmazkodni az NB1/B csoport kihívásainak.”

Mik a tervei, a megcélzott eredmények?

„A célunk a bennmaradás és a fiatal játékosok beépítése, nem lesz egyszerű feladat.”

Milyen edzői stílust képvisel? Inkább szigorral és fegyelemmel vagy a játékosok értelmére hatva próbálja fejleszteni a csapatot?

„Mindig megfelelő szigorral és tisztelettel kell vezetni egy csapatot. Lényeges a kölcsönös együttműködés és a jó hangulat! Fontos, hogy a játékosok megértsék, hogy nem értük van a kosárlabda, hanem, hogy nekik kell mindent megtenni a kosárlabdajátékért. Becsülettel és keményen dolgozva megadva  a tiszteletet csapattársaiknak az edzőnek és a játéknak! Így lehet sikeres egy játékos és egy csapat!”