Tisztes helytállás a fővárosban

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 19. forduló

Ismét tartalékos kerettel léptek pályára az egyetemiek.

Tehetséges Fiatalok-Budapest – SMAFC-NYME 69:54

(16:15, 26:14, 16:13, 11:12)
2014.03.01. szombat, 18:30 – Budapest
Vezette: Józsa A., Győrki I., Gyurka T.
Ellenőr: Dr. Gencsev P.
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Vesztergom 6, Berneczei 4, Karácsonyi 8, Csaplár-Nagy 9, Balogh 11/3. Csere: Jávor 8/3, Kovács B. 2, Nagy, Kovács G. 6/6.
Edző: Barlai Tamás
TF: Beák 11/9, Szobi 17/9, Katona 13/9, Debreceni 11, Likár 2. Csere: Tóth 12, Mihalics 3/3.
Edző: Mehmedovic Merim.

Karácsonyi Gergely:

„A Tehetséges Fiatalok-Budapest csapata fogadta a SMAFC-NYME kosárlabdacsapatát az NB I. B 19. fordulójában. A soproniaknál betegség és munkahelyi elfoglaltságok miatt hiányzott Herczeg, Czukor, Szlávik és Ugaros is.
Balogh és Karácsonyi pontjaival nem kis meglepetést okozva meglépett ellenfelétől a soproni együttes (0:9), három percnek kellett eltelnie az első hazai kosárig. Szobi vezérletével hamar ledolgozta hátrányát a TF (7:9), majd ismét a vendégek percei következtek (7:13). Szobi azonban újra lendületet adott csapatának, egy 9:0-s hazai etap következett, amivel fordítottak Beákék. Karácsonyi büntetőivel kapaszkodott a SMAFC-NYME az első negyed végén (16:15).
A folytatásban Berneczei büntetőivel még fordítottak a soproniak, innentől kezdve viszont felpörögtek a fővárosiak. Katona és Szobi mellett Mihalics is betalált távolról. Ugyan Jávor is dobott egy triplát, a TF pillanatok alatt közel tíz pontos előnyre tett szert (29:20). Tóth révén ráadásul center poszton is tarthatatlan volt Mehmedovic Merim csapata, már majdnem húsz pontosra duzzadt a felek közti különbség (42:23). A teljesen széteső soproniak Csaplár-Nagy és Kovács pontjaival faragtak hátrányukon a nagyszünetig (42:29).
Kitartott Barlai Tamás csapatának lendülete a második félidő elején is, Csaplár-Nagy büntetőkből volt eredményes, Karácsonyi duplájával pedig már tíz ponton belülre került a SMAFC-NYME (42:33). Ennél közelebb nem tudott kerülni a TF-hez a soproni gárda, a hazaiaknál mindig volt valaki, aki bravúros kosarakat szerzett (55:42).
A záró etapban is folytatódott ez a tendencia. A vendégeknél Vesztergom mellett az NB I. B-ben először pályára lépő Kovács Gergely szereztek szép kosarakat, a hazaiaknál pedig a végén még két triplát is szerző Katona biztosította be a TF győzelmét.
Összességében – a második negyed nagy részétől eltekintve – egy jó, küzdelmes mérkőzést játszott a tartalékos SMAFC-NYME a Tehetséges Fiatalok ellen.”

 

Barlai Tamás:

„Megint több fontos hiányzónk volt, de jó védekezéssel és kicsit kapkodó, akadozó támadójátékkal helyt álltunk. Mégis maradt egy kis hiányérzet.”