Tisztes helytállás a listavezető ellen

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 20. forduló

SMAFC – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 61:74

(16:23, 12:17, 26:23, 7:11)
2017.03.17. péntek, 17:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Alajos, Tóth Kálmán, Sabáli László
Ellenőr: Németh Csaba
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 9/3, Kovács 10, Rátvay T. 17, Nagy 9, Forrai 5. Csere: Werner 5, Papp 2, Füzi 2, Polgárdy 2, Karácsonyi, Rátvay B.
Edző: Meszlényi Róbert
VESC: Körtélyesi 18/12, Kálló 5/3, Pavlovic 23/12, Jilling 11/6, Sipos. Csere: Hegedűs 3, Helmeczi 10/3, Simon, Kámán 4, Májer.
Edző: Mérész Csaba

Karácsonyi Gergely:

„Lassan a végéhez közeledik az NBI/B csoportos bajnokság alapszakasza. A 20. fordulóban a SMAFC férfi együttese a nyugati csoport első helyezettjét, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát fogadta Sopronban. A találkozó esélyese egyértelműen a vendég csapat volt, amely szeretné megőrizni első helyét a nyugati régióban. A volt A-csoportos és válogatott játékosok mellett egy külföldi légióst is foglalkoztat a VESC.

20170317_SMAFC-Veszprem_01

A mérkőzés első kosarát Berneczei szerezte egy tripla formájában, de rögtön érkezett is a válasz a túloldalról Körtélyesi révén. Ezután Jilling talált be távolról, majd Rátvay Tamás és Forrai kosaraival ismét fordult a kocka (9-8). A negyed derekán Kálló adott lendületet a veszprémieknek, akik innentől kezdve nagyon fegyelmezetten védekeztek, és támadásban sem remegtek meg a kezek, 7 pontos differencia alakult ki a felek között az első negyed végére.

20170317_SMAFC-Veszprem_02

A folytatásban továbbra is lendületes játékot láthatott a közönség. A nagy iram mellett viszont már több hiba is csúszott a csapatok játékába, ennek köszönhetően állandósult a vendégek vezetése, de egy kicsit tudott faragni a hátrányán Meszlényi Róbert csapata. Rátvay Tamás mellett a csereként beálló Papp és Werner is be-be találtak, a Veszprém pedig nem tudott jelentősebb előnyt kiharcolni (24:27). A negyed végét ezúttal is megnyomta Mérész Csaba csapata: Pavlovic testi erejét kamatoztatva szerezte a pontokat, mellette Kálló és Körtélyesi is újra betaláltak, 28:40-es állással vonultak félidőre a csapatok.
A második félidőben sem adta fel a SMAFC: Kovács, Nagy és Forrai dupláival tartotta a lépést ellenfelével a soproni együttes, sikerült is felzárkózni a vendégekre (41:44). Ennél közelebb kerülni viszont nem tudott Meszlényi Róbert csapata, a vendégektől valaki mindig betalált távolról (46:43). Az igazsághoz hozzá tartozik az is, hogy a soproniak pocsékul büntetőztek, a távoli dobások pedig különösen nem mentek ezen az estén. A Veszprém 4-5 pontnál közelebb nem engedte a hazaiakat, akik közel 10 pontos előnnyel várhatták a záró etapot.

20170317_SMAFC-Veszprem_03

Az utolsó 10 percben a pontatlanságok domináltak mind a két oldalon, de a Veszprém vezetése nem forgott veszélyben. A SMAFC jól küzdött ezen az estén, de a büntetőkre és a távoli dobásokra jobban kell koncentrálni a bajnokság hátralévő részében.”