Tisztes helytállás a listavezető otthonában

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 12. forduló

B-Beton Bonyhádi KSE – SMAFC-NYME 97:63

(26:23, 23:17, 29:11, 19:12)
2014.01.10. péntek, 18:00 – Bonyhád, Városi Sportcsarnok.
Vezette: Horváth A., Benedek Z., Dombay L.
Ellenőr: dr. Páli K.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 26, Berneczei 4, Nagy 6/3, Csaplár-Nagy 13, Jávor 5/3. Csere: Karácsonyi 9/6, Czeller.
Edző: Barlai Tamás
Bonyhád: Tömösváry 24/9, Rutkai 8, Faragó 15/6, Horváth 6/6, Lukács 9/3. Csere: Panta 18/6, Verli, Hegedűs 15, Gébert 2, Kovács.
Edző: Puha Jenő, Rutkai Péter

Karácsonyi Gergely:

„A pécsi fellépés után Bonyhádra utaztak az egyetemiek.
A listavezető otthonában a szerdai mérkőzéshez képest még szűkebb kerettel utazott el a SMAFC-NYME. Herczeg, Ugaros, Bali, Horváth és Szlávik mellett hiányzott Czukor és Vesztergom is.
Az első negyedben jól tartotta magát a soproni csapat a magukhoz képest tompán játszó bonyhádiakkal szemben. Csaplár-Nagy és Balogh voltak eredményesek a vendégeknél, míg a hazaiaknál Faragó és Tömösváry termelte a pontokat. Az első percekben még a SMAFC-NYME vezetett, az utolsó percekre átvette a vezetést a Bonyhád (26:23).
A második negyed is nagy küzdelmet hozott, nem volt hiány a szokásosnál keményebb szabálytalanságokból sem. Felvette a kesztyűt a SMAFC-NYME, a Bonyhád nem tudott nagyobb előnyt kiharcolni magának. Balogh és Csaplár-Nagy mellett Nagy, Berneczei és Jávor is betaláltak, a vendégeknél a friss cserék közül főleg Panta bizonyult jó választásnak. A félidőre kilenc pontos hazai előnnyel mehettek a csapatok úgy, hogy a soproniak gyakorlatilag öt emberrel játszották végig az első félidőt.
A második félidőre azonban kijött a vendégeken a fáradtság és a két nap alatti hosszú utazás. Fejben és fizikailag is elfáradtak a soproniak. A Bonyhád könnyű szerrel szerzett kosarakat, közelről és távolról egyaránt. A negyed derekán 20 pont fölé nőtt a különbség, amely a végére elérte a közel 30 egységet is.
A záró etapra sok kérdés nem maradt, csak a különbség mértéke. Ez végül 34 pontnál állt meg. Az első félidő jó teljesítménye után a második félidőre ennyi futotta a tartalékos SMAFC-NYME-től, ami a körülményeket figyelembe véve nem rossz teljesítmény.”

 

Barlai Tamás:

„Tartalékosan is szépen helyt álltunk az első félidőben, de elfáradtunk és ezt a rutinos ellenfél ki is használta.”