Tisztes helytállás a nyugati éllovasnál

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 16. forduló

HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – SMAFC-NYME 87:70

(18:24, 20:18, 30:12, 19:16)
2016.02.19. péntek, 17:00 – Veszprém, Vetési Albert Gimnázium
Játékvezetők: Gelencsér György, Reisz Péter, Mintál Csaba
Ellenőr: Téczely Tamás
Részletek >>>

SMAFC: Németh 6, Vesztergom 4, Balogh 15/6, Nagy 14/6, Werner 7. Csere: Füzi 13/3, Karácsonyi 6/3, Papp, Forrai 5/3.
Edző: Meszlényi Róbert
VESC: Vertetics 20/6, Takács 10, Simon 10, Kálló 2, Sipos 6. Csere: Oltárczy 15/9, Körtélyesi 16/6, Kováts 2, Popovic 4, Novák, Kovács, Szeifert 2.
Edző: Mérész Csaba

Karácsonyi Gergely: 

„A 16. fordulóban a SMAFC-NYME a nyugati csoport első helyezettjéhez, a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém csapatához látogatott, mondhatni az esélytelenek nyugalmával vághattak neki a mérkőzésnek Meszlényi Róbert tanítványai. A veszprémiek ráadásul a mérkőzés előtt center posztra egy szerb centert igazoltak, így a palánk alatt még biztosabbnak tűnt Mérész Csaba együttese.
A találkozó előtt kiderült, hogy a rutinos Kámán Tamás biztosan nem fog pályára lépni, valamit Körtélyesi is sérüléssel bajlódott, de ott volt a bemelegítésnél. A Vertetics–Takács–Simon–Kálló–Sipos kezdő ötös nem az, amit a Veszprémtől megszokhattunk. A soproniaknál Török és Berneczei sem játszott betegség és sérülés miatt.
A nagy elánnal kezdő soproniak éltek a felkínált lehetőséggel, Nagy remekül mozgatta a társakat és sorra szerezte a kosarakat is. Kisebb meglepetésre már 8 ponttal vezetett a SMAFC-NYME az első negyed derekán. A Veszprém egyedül Takács büntetőire alapozhatott ezen időszakban. Balogh is bekapcsolódott a soproni pontgyártásba, majd Werner duplájával már 10 pont fölé nőtt a különbség (8:19). A hazaiaknál a csereként beálló Oltárczy hozta vissza csapatát, és faragta közel felére a Veszprém hátrányát az utolsó perc végére (18:24).
Sikerült tartania 6-7 pontos előnyét az egyetemieknek a második negyed elején, kihasználva a hazaiak hibáit. Nagy továbbra is jól irányította csapatát, duplájával pedig már ismét 10 pont fölé növelte a differenciát a SMAFC-NYME. Vertetics és Oltárczy triplái lendületet adtak a Veszprémnek, és kissé demoralizálóan hatottak a SMAFC-NYMEre. A vendégeknél a csereként beálló Vesztergom hasznosan szállt be a játékba, de a hazaiak távoli dobásaival nem tudott mit kezdeni a soproni csapat. Ennek ellenére a nagyszünetben így is vendég előnyt mutatott az eredményjelző (38:42).
Három cserével és három triplával indult a második félidő, már ami a hazaiakat illeti. Körtélyesi beállásával rögtön betalált távolról két alkalommal is, de ami ennél is fontosabb volt, hogy védekezésben sokat feljavult ezáltal a Veszprém. Balogh távolijával ugyan még kapaszkodott a SMAFC-NYME, de ezután csak az eladott labdák és a pontatlan dobások követték egymást soproni részről. Így tulajdonképpen egy negyed alatt eldöntötte a mérkőzést a Veszprém, amely 30:12-re nyerte meg a harmadik etapot.
Az utolsó játékrészben már inkább a fiatalok kaptak lehetőséget a vendégeknél, akik jó helytállásukkal ismét bizonyítottak. 14-15 pontnál nem lépett meg jobban a Veszprém, amely összességében érvényesítette a papírformát.”

Meszlényi Róbert:

„A hiányzók ellenére a félidőben még pozitívan állt a csapat, sajnos a második félidőben viszont kijött a két csapat közti különbség.”