Tisztes helytállás az ELTE-BEAC otthonában (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 2. forduló

ELTE-BEAC – SMAFC-NYME 93:85

(24:12, 25:15, 19:26, 25:32)
2013.11.19. kedd, 18:00 – Budapest
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Jávor 19/9, Horváth 8/6, Berneczei 29/9, Nagy 14, Czeller 6. Csere: Karácsonyi 9, Gaál, Dobrovics.
Edző: Barlai Tamás
ELTE: Földi 26/18, Varga 5, Búza 18/3, Vajda 4, Marjay 10. Csere: Mayer 2, Szentesi 6, Takács 10/3, Szabadi 3/3, Frankovits 7/3, Jakus 2.
Edző: Pintért Attila

Karácsonyi Gergely:

„A fővárosiak egyáltalán nem ismeretlenek a soproniak számára, az elmúlt egy évben már sokszor összecsapott egymással a két együttes. A vendégek ezúttal is tartalékos csapattal álltak fel, de a hazaiaknál sem volt teljes a keret.
Álmosan és pontatlanul kezdték a felek a mérkőzést, az ELTE együttese ébredt korábban, amely Marjay és Búza révén szerezte pontjait. Kezdetben a fővárosiak tartották egy-két pont körüli előnyüket, a negyed végére azonban rákapcsoltak és hirtelen tíz pont fölé nőtt a differencia (24:12). Tovább folytatódott a vendégek vesszőfutása, akik távolról szinte képtelenek voltak a gyűrűbe találni. Nagy ugyan próbálta tartani az NYME csapatát, de a nagyszünetre így is húsz pont fölé nőtt a különbség.
Barlai Tamás kemény szavai használtak a félidőben. Kifejezetten jól kezdte a második félidőt az NYME – korábbi önmagához képest legalábbis biztosan. Jávor duplájával 14 pontra csökkent a vendégek hátránya, de Buza gondoskodott arról, hogy ne kerüljön tíz ponton belülre a soproni együttes. A negyed végén Berneczei ugyan sorra szerezte a kosarakat a vendégeknek, de így is 15 pontos hátrányban volt az NYME a záró szakasz előtt. Földi triplája adott lendületet a hazaiaknak, úgy tűnt el is dőlt a találkozó (75:55). Ekkor azonban megtalálta a ritmust a zónavédekezésről emberfogásra átálló hazaiakkal szemben az NYME. Berneczei, Jávor, Horváth, Nagy és Karácsonyi mindig hozzá tudott tenni támadásban a játékhoz, illetve a védekezés is összeállt a vendégeknél. Egy perccel a vége előtt már tíz ponton belülre került az NYME az elbizonytalanodó hazaiakkal szemben, és bár már nem volt idő a fordításra, a 93:85-ös eredmény így sem mondható rossznak az ELTE ellen idegenben. Érdekesség, hogy az ELTE együtteséből minden játékos szerzett pontot.”