Tisztes helytállás (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 6. forduló

Folytatódtak az egyetemi kosárlabda bajnokság küzdelmei.

SZOESE – SMAFC-NYME 81:75

(28:20, 13:15, 13:22, 27:18)
2014.01.27. hétfő, 18:30 – Győr, Egyetemi Edzőcsarnok.
Vezette: Surányi G., Kovács-Nagy E.
Részletek >>>

 

SMAFC-NYME: Jávor 13/3, Karácsonyi 9/3, Czeller 5, Nagy 15, Herczeg 18/9. Csere: Bencsik B. 15/3.
Edző: Barlai Tamás
Győr: Káli 3/3, Gáll 15/6, Péterfai 15, Vida 10, Papp 17/3. Csere: Palavics 4, Erdész, Geszler, Baruta 17/9.
Edző: Rátvay Tamás

Karácsonyi Gergely:

„A soproniak mindössze hat emberrel tudtak kiállni, a hazaiak teljes kerettel szerepeltek. Az első negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár távolról mind a két fél rosszul célzott. Az utolsó másfél percre leblokkoltak a vendégek, amit kihasznált a Győr és nyolc pontos előnyre tett szert.
A folytatásban már több hiba csúszott a játékba hazai és vendég részről egyaránt. A külső dobások továbbra sem feküdtek. Egymás hibáiból éltek a csapatok, a végén azonban jobban koncentráltak Barlai Tamás tanítványai. A nagyszünetre valamelyest faragott hátrányából az NYME-SMAFC (41:35).
A második félidőben kezdetben tartotta előnyét Rátvay Tamás alakulata, mind a két fél zónavédekezésre váltott. A soproniak már távolról is betaláltak, aminek köszönhetően felzárkózott ellenfelére a vendég együttes. A negyed derekán sikerült is fordítani (48:49). Ezt a minimális előnyt sikerült is megtartani a negyed végéig, illetve valamelyest növelni is.
A záró etapban percről percre változott a vezető csapat kiléte. A hazaiak megtalálták a vendég zóna ellenszerét, távolról és közelről is pontosan céloztak a győriek. Az utolsó előtti percig tartotta magát az NYME-SMAFC, de elég volt egy-két figyelmetlenség, amit kihasználtak a hazaiak és végül 6 ponttal diadalmaskodtak.”

 

Barlai Tamás:

„Csak kevesen jöttünk meccsre, de ez szerencsére nem látszott a csapaton. Leszámítva 1-2 periódust végig szépen játszottunk. Sajnos ezek az időszakok eldöntötték a találkozót.”