Tisztes helytállás Vásárhelyen

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 5. forduló

Tartalékosan utazott el aktuális ellenfeléhez a SMAFC-NYME.

EnterHód-Vásárhelyi KS – SMAFC-NYME 83:76

(25:12, 14:19, 23:15, 21:30)
2014.05.03. szombat, 18:00 – Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok (300 néző)
Vezette: Dr. Varga Z., Lövész Cs., Borgula Gy.
Ellenőr: Farkas Z.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 7, Balogh 11/3, Kovács B. 5, Jávor 18/9, Karácsonyi 18/6. Csere: Nagy 12/6, Kovács G. 5/3, Dobrovics.
Edző: Barlai Tamás
Vásárhely: Czibere 13/12, Vas 11, Gruda 6, Varga 12, Vejinovic 9/3. Csere: Mócsai 2, Nyilas 5/3, Kukla 14/6, Rostás I. 9, Rostás G. 2.
Edző: Dr. Elek András, Utasi Gábor

Karácsonyi Gergely:

„A Vasas elleni félbeszakadt mérkőzés után Hódmezővásárhelyre látogattak Baloghék a rájátszás 5. fordulójában. A soproniak közül ezúttal többen is hiányoztak, mindössze 9 játékossal utazott el Barlai Tamás csapata idegenbe.
Esélyeshez méltón kezdtek a hazaiak, olyannyira, hogy a soproniak percekig nem találtak a gyűrűbe (8:0). Agresszívan védekeztek a vásárhelyiek, sok eladott labdába és pontatlan dobásba »kergetve« ezzel a SMAFC-NYME játékosait. Balogh és Csaplár-Nagy révén lassan kezdett magára találni Barlai Tamás együttese, de így is maradt a 10 pont fölötti különbség a felek között (25:12).
A második negyedben a cseréknek köszönhetően magára talált védekezésben és támadásban is a soproni alakulat. Nagy, Jávor és Kovács Gergely is bravúros kosarakat szereztek, ezek kicsit meg is zavarták a vásárhelyieket. Balogh ismét hozta a tőle már-már megszokott extra kosarakat, amivel sikerült 10 alá csökkenteni a hátrányt. A rutinos Vas azonban a szépen kijátszott hazai figurák végén rendre betalált, így nem sikerült látótávolságon belülre kerülnie a soproniaknak (39:31).
A második félidő az elsőhöz hasonlóan indult, nagyobb lendülettel kezdett a Vásárhely. A soproni eladott labdák után könnyű kosarakat szereztek Rostásék, akik a támadólepattanókat is rendre megszerezték. Czibere és a rutinos Nyilas kívülről is betaláltak, amivel lassan 20 pontra hízott a hazai előny (60:42). A hosszabb kispad nyújtotta előnyt nagyon jól kihasználta dr. Elek András, a vásárhelyiek pedig éltek is a lehetőséggel. Az záró negyed előtt pár pontot le tudtak faragni a hátrányból Baloghék.
A végére összeszedte maradék erejét is a foghíjas soproni csapat. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen több ízben is labdát szereztek a vendégek, de a hazai dobások sem ültek igazán. Jávor, Karácsonyi és Balogh ponterős játékával egy 14:1-es rohamot produkált a SMAFC-NYME, 63:60-nál pedig kénytelenek voltak időt kérni a hazaiak. Jót tett a rövid kényszerszünet a Vásárhelynek, amely a rutinos Vas vezérletével eldöntötte a találkozót. Bár az utolsó percben 4-5 pont volt közte, gyakorlatilag végig vezetve nyerte meg a találkozót a Hódmezővásárhely a SMAFC-NYME ellen.”

 

Barlai Tamás:

„Fordulatos mérkőzésen, tartalékos csapattal tisztes helytállást produkáltunk.”