Tízből tíz: veretlen a SMAFC U20-as csapata!

 

A tizedik mérkőzést is megnyerte a SMAFC U20-as csapata az NB I B zöld csoportjában, így veretlenül áll a tabella élén Farkas Dávid együttese. A siker rendkívüli motiváció, de a legjobbnak lenni és annak maradni, nehéz is tud lenni. 

 

Vasárnap még egy presztízs mérkőzés vár a SMAFC U20-as csapatára a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban, ahol a Győr együttesét fogadják, azután januárig a megérdemelt pihenés következik. Ha nyer a hétvégén, ha nem, Farkas Dávid csapata már őszi bajnok. Tízből tíz nyertes mérkőzés van a hátuk mögött miután hétfőn a Ceglédet is sikerült legyőzniük. Csoportjukban tizenkét csapat van, a soproni fiúk olyan együtteseket utasítottak maguk mögé, mint azt Újpest, a Zsíros Akadémia vagy a tavalyi bajnok Budafok. 

– Öt éve dolgozom a SMAFC U20-as csapatánál, persze  nem mindegyik fiúval öt éve, hiszen ők folyamatosan lépkednek be az akadémiáról. Most érzem igazán, hogy nagyon együtt vagyunk. Összetartóak és kitartóak, segítik egymást, motiváltak, mindenki a legjobb tudását adja hozzá  a sikerért – mondja a vezetőedző. Pedig a  játékosok közül ketten is fővárosi egyetemi tanulmányaik mellett vállalták a játékot. Hencz Balázs és Horváth Máté hét közben az edző utasításai alapján készül, pénteken már a csapattal edzenek, hétvégéken pedig a mérkőzésekre utaznak. 

–  Ki kell emelnem a csapatkapitányunkat, Heiszenberger Norbertet is, aki nagyon egyben tartja a fiúkat – teszi hozzá Farkas Dávid. 

 

 

A kérdésre, hogy a sorra nyert mérkőzések fokozzák-e a játékosokban a sikeréhséget, a vezetőedző mosolyogva mond igent, de azt is elismeri, a tabella élén állni tíz győzelem után már teher is tud lenni…

– Érzem, hogy egyre nagyobb a nyomás rajtunk, hiszen most már  mindenki bennünket akar megverni, illetve arra vár, hogy kikapjunk. Voltak szoros mérkőzéseink, eddig a fiúk győzni akarása átlendített bennünket a holtpontokon és sikerült nyertesként befejezni a mérkőzéseket. Hozzá lehet szokni a győztes szerepéhez, de ez egyre nagyobb kihívásokkal jár, ezért most különösen nagy súlyt fektetünk a mentális felkészülésre – zárta Farkas Dávid, aki játékosaival együtt mindent el fog követni a tizenegyedik mérkőzésen is a győzelemért. 

 

 

A mérkőzés további képeiért  I D E  kattints!