Tovább az 5-6. helyért!

Férfi NB I. B csoport – Rájátszás az 1-8. helyért – 4. forduló

A SMAFC-NYME a Kanizsa KK DKG-EAST vendégeként lépett pályára vasárnap este 18:00-tól. Baloghék 9 pontos előnyből várhatták a zalai visszavágót.

Kanizsa KK DKG-EAST – SMAFC-NYME 89:86

(24:27, 16:14, 22:15, 27:30)
2012.05.06. vasárnap, 18:00 – Nagykanizsa, Russay Olivér Sportcsarnok (150 néző)
Vezette: Farkas G., Marton L., Gelencsér Gy.
Ellenőr: Dr. Pali K.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 6, Csaplár-Nagy 12, Balogh 28/3, Karácsonyi 15/3, Kovács 2. Csere: Czukor 5, Herczeg 18/12.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
Nagykanizsa: Hoffmann 28/3, Balogh 10/9, Bausz 27/6, Tóth, Bodor 3. Csere: Bus 7/3, Kertész, Czigler 4, Stárics, Beák 8/6, Zsámár 2.
Edző: Kovács Nándor

Karácsonyi Gergely:

„Jobban kezdtek a vendégek, akik a Balogh-Csaplár-Nagy-Karácsonyi trió vezérletével minimálisan ugyan, de tartották vezető pozíciójukat. Hoffmann triplája azonban kellő lendületet adott a gépgyáriaknak, akik az első negyed hátralevő részében átvették a játék irányítását. Főleg a korábban az egyetemieknél szereplő Bausz volt elemében, a soproniak nem tudták tartani a kanizsaiak irányítóját. A SMAFC-NYME összekapta magát és lopta a távolságot, sőt! Balogh és Szlávik büntetőivel a vezetést is visszavette az egyetemi alakulat az első tíz perc végére.
A második negyedben valamelyest kiegyensúlyozottabb játék folyt a pályán, egyik fél sem tudott ellépni a másiktól. A korábbiakhoz képest sokkal többet hibáztak a játékosok. Értelemszerűen a Nagykanizsán volt a nagyobb teher, de ezzel úgy tűnt, hogy nem bírnak megbirkózni Kovács Nándor tanítványai. A SMAFC-NYME a félidőre tartotta vezető pozícióját, 40:41-el vonultak az öltözőkbe a csapatok.
A harmadik negyedben mélypont következett a SMAFC-NYME számára. Több hiba csúszott a soproniak játékába, a dobások sem mentek úgy, ahogy korábban. A nehéz helyzetekben – a korábbi mérkőzésekhez hasonlóan – Balogh vette vállára csapatát. Hoffmann vezérletével már 10 ponttal is vezetett a Nagykanizsa, de Herczeg triplájával az utolsó 10 perc előtt kozmetikázott az eredményen a SMAFC-NYME.
A záró etapban állandósult az 5-6 pontos különbség a két együttes között. Felváltva estek a kosarak, a SMAFC-NYME-nek nagyon figyelnie kellett, mert közel volt a 9 pontos különbséghez a Kanizsa KK. A koncentrációval ezúttal nem volt gond soproni részről, és bár ha ki is kapott 89:86-ra a vendég csapat, összesítésben a soproniak jutottak tovább a következő körbe.
A soproniak ugyan 3 pontos vereséget szenvedtek, de ez még belefért, így mindenképpen az 5-6. helyen zárják majd a szezont Vetési Imre és Barlai Tamás tanítványai.”

 

Vetési Imre:

„Nagyon derekasan küzdöttek a srácok. Csak mínusz 3 pont lett a vége, de a továbbjutáshoz ez is elég volt. Egy nagyon kiélezett végjátékban helyén volt a fiúk esze. Ez a vereség felért egy győzelemmel számunkra. Pénteken várjuk a Törökbálint csapatát!”