Újabb esélyt szalasztottunk el

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 12. forduló

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC – SMAFC-NYME 77:73

(17:29, 21:8, 15:16, 24:20)
2016.01.22. péntek, 18:00 – Győr, Győr Városi Egyetemi Csarnok
Játékvezetők: Tóth Kálmán, Sabáli László, Németh András
Ellenőr: Németh Csaba
Részletek >>>

SMAFC: Török 20, Balogh 19/12, Werner 6/3, Berneczei 11/6, Nagy 5. Csere: Füzi 2, Karácsonyi 9, Németh, Vesztergom 1.
Edző: Meszlényi Róbert
Győr: Márkus 14/9, Gombás 10, Kovács 16, Nárai 19/3, Sziráki. Csere: Horváth, Baruta 15/9, Hajmásy 2, Palavics 1, Papp.
Edző: Csaplár-Nagy Ervin

Karácsonyi Gergely:

„Következett a »második félidő« az alapszakaszban, hiszen eltelt 11 forduló. Mint emlékezetes, a megyei rivális Győr elleni derbivel kezdtük a szezont, így tehát most a megyeszékhelyen lépett pályára a Meszlényi Róbert vezette SMAFC-NYME.
Márkus, Nárai és Gombás kosaraira Török 6 ponttal válaszolt a SMAFC-NYME részéről, az első percekben felváltva estek a kosarak. Werner triplája adott lendületet a vendégeknek, akik Berneczei triplája után 8, Karácsonyi duplája után pedig már 9 egységgel vezettek (11:20). Sőt, Karácsonyi 2+1-es akciója után már 10 pont fölé növelte a különbségek a SMAFC-NYME.
A második negyed elején kezdetben tartotta előnyét a soproni együttes, bár Nagy büntetőjén és Török dupláján kívül nem lehetett mást feljegyezni. A Győr eközben valamelyest csökkentette hátrányát, de összességében mind a két oldalon akadozott a játék (24:32). A házigazda egyre jobban lendületbe jött, folyamatosan csökkentette hátrányát Csaplár-Nagy Ervin együttese. Olyannyira, hogy a nagyszünetre sikerült is fordítania Gombáséknak (38:37).
A második félidő már kiegyenlített játékot hozott. Percről percre változott a vezető csapat kiléte. Hazai oldalon Nárai és a csereként beálló Baruta vitte a prímet, soproni részről Balogh, Nagy és Török voltak eredményesek. Az utolsó percben a SMAFC-NYME-nél volt az előny Török büntetői után, de Baruta egalizált a negyed végére, így fej-fej mellől várhatták a záró etapot a csapatok (53:53).
Jobban kezdett a Győr, amely Márkus és Baruta egy-egy távolija után már 5 pontos előnynél járt. Ezt tartani is tudta a hazai gárda, bár a SMAFC-NYME sem szakad le, végig 4-5 pontos különbség volt a felek között. 73:69-es állással léptünk be az utolsó percbe, amikor is Balogh dobott fontos triplát, 1 egységre zárkózott a SMAFC-NYME (73:72). Taktikai faultokkal próbálkozott Meszlényi Róbert együttese, de Kovács keze nem remegett meg a büntetővonalon, a házigazda 4 ponttal diadalmaskodott.”

Meszlényi Róbert:

„Újabb esélyt szalasztottunk el, megint csak a végjátékban buktunk el.”