Újabb SMAFC-diadal!

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 17-24. helyért – 8. (előrehozott) forduló

Az utolsó negyedben döntötték el a meccset a hazaiak.

SMAFC-NYME – Szolnoki Olaj KK U23 80:57

(20:13, 19:21, 18:20, 23:3)
2015.04.29. szerda, 19:45 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (50 néző)
Vezette: Esztergályos R., Tóth K., Németh S.
Ellenőr: Major Gy.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 3, Balogh 22/3, Nagy 4, Török 20/3, Jávor 2. Csere: Szekeres 3/3, Berneczei 11/3, Szabó 6, Vesztergom 9.
Edző: Barlai Tamás
Szolnok: Berkics 2, Stajkovski 13, Élő 10, Mandoki 10/3, Zsíros 11/9. Csere: Ugrinic, Hegedűs 6/3, Pavlovic 4, Peringer 1, Sziráki.
Edző: Kmezic Zoran

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B csoportos férfi kosárlabda bajnokság alsóházi rájátszásának előrehozott, 8. fordulójának mérkőzését rendezték meg tegnap a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A SMAFC-NYME a Szolnoki Olaj KK U23-as együttesét fogadta hazai környezetben, a soproniak nem voltak könnyű helyzetben: hiányzott a keretből Szlávik, Karácsonyi, Herczeg és Bali is, Szabó pedig betegség miatt nem edzett a héten.
Kapkodó volt a játék az első percekben, Balogh triplája mellett Zsíros távoliját és Élő egyetlen büntetőjét lehetett feljegyezni. Török szép kosarát Nagy kissé furcsa, de nagyon kreatív megoldással szerzett pontjai követték (7:4). Lendületbe jöttek a hazaiak, különösen Balogh, akinek köszönhetően közel tíz pontosra nőtt a differencia a felek között (12:4). A Szolnok eközben inkább távolról próbálkozott inkább kevesebb, mint több sikerrel. Szép lassan a vendégek is felvették a ritmust, Stajkovski vezérletével valamelyest faragott hátrányából a Szolnok a negyed végére (20:13).
A második játékrész is ugyanolyan döcögősen indult, mint az első. Felváltva estek a kosarak, soproni részről Török szép távolija, vendég részről Élő büntetője nyitotta a pontok sorát. Amikor a SMAFC-NYME elléphetett volna ellenfelétől, mindig érkezett válasz szolnoki részről. Sőt, Balogh büntetőire Zsíros egymás után két triplával felelt, máris látótávolságon belülre került a Szolnok (29:26). Barlai Tamás időkérése után sikerült rendezni a hazai sorokat, egy 8-2-es rohanás után fellélegezhetett a hazai gárda. Az utolsó másfél perc viszont egyértelműen Kmezic Zoran együtteséről szólt, amely kilenc pontos hátrányát öt egységre faragta a nagyszünetre (39:34).
A második félidő eleje leginkább a kihagyott büntetőkről szólt mind a két oldalon, a centerek 50%-os hatékonysággal céloztak a mérkőzés ezen szakaszában. A negyed közepén hirtelen gödörbe került a SMAFC-NYME. Az eladott labdákból megindult a Szolnok és lerohanások után könnyű kosarakat szerzett. A támadás mellett a védekezés sem működött ekkor a soproniaknál. Átvette a vezetést a vendég együttes (43:44), majd miután növelni is tudta előnyét, Barlai Tamás időt kért. Valamelyest sikerült rendet tenni a fejekben. Vesztergom és Berneczei védekezésben és támadásban is nagyot alakítottak, Szabó pedig remek labdákkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe társait. Egy 6-0-s periódussal egalizált a SMAFC-NYME, Peringer sportszerűtlen hibája után pedig Szabó büntetőivel visszavette a vezetést az egyetemi együttes.
A záró etapot ott folytatta Barlai Tamás együttese, ahol az előzőt abbahagyta. Center poszton Vesztergom, Török és Berneczei, mezőnyben pedig Szabó és Szekeres nyújtottak extrát, nagyon jól működött a SMAFC-NYME játéka. Egy 9:0-s rohanással indítottak a hazaiak, sikerült tíz ponton felülre növelni a soproni előnyt (66:54). Ekkor gyakorlatilag eldőlt a találkozó. A Szolnok főleg távoli dobásokkal kísérletezett, de a nyolc kísérletből egy sem ért célba. Két percig még tartotta tíz pont körüli hátrányát a vendégcsapat, viszont Török zsinórban szerzett nyolc pontja után teljesen szétesett a Szolnok.
A SMAFC-NYME az utolsó 12 percben nyújtott kiváló játékával döntötte el a mérkőzést, amivel gyakorlatilag bebiztosította NBI/B-s tagságát a rájátszás közepén.”

 

Barlai Tamás:

„Az első félidőben szinte végig mi voltunk előnyben. Voltak szép megoldásaink, de nem tudtunk nagyon ellépni az ellenfelünktől. A harmadik negyedet rossz ritmusban kezdtük, át is engedtük a vezetést. A cseréknek köszönhetően ekkor tudtunk sebességet váltani, főleg védekezésben lettünk agresszívabbak és ez hozta magával a támadások ritmusát és a pontos befejezéseket valamint a győzelmet.”

Tovább a galériához >>>