Újabb vereség a városi derbin

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alaszakasz – 9. forduló

Nem bírtunk a Soproni KC fiataljaival.

SMAFC-NYME – Sopron KC-Sportiskola 74:81

(14:23, 22:16, 19:24, 19:18)
2013.12.12. csütörtök, 19:30 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (250 néző)
Vezette: Török Z., Esztergályos R., Kovács-Nagy E.
Ellenőr: Forrai S.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 16, Csaplár-Nagy 21, Czukor 10, Szlávik, Vesztergom 9. Csere: Herczeg 6/6, Nagy 2, Jávor 6/3, Berneczei 4/3.
Edző: Barlai Tamás, Horváth József
SKC: Ruják 16/3, Molnár 26, Bus 17, Török 14/6, Rátvay 3/3. Csere: Nárai 5/3, Czérna, Szekeres.
Edző: Patonay Imre, Csátaljay Gábor

Karácsonyi Gergely:

„Az NBI/B-s férfi kosárlabda bajnokság 9. fordulójában a Soproni KC-Sportiskola csapatát fogadta csapatunk a Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnokban. A SMAFC-NYME ezt megelőzően zsinórban három vereséget szenvedett el, a Pápa elleni idegenbeli, kétszeres hosszabbításos vereség után odahaza a Bajai Bácska FKE és a Tehetséges Fiatalok-Budapest ellenében is alulmaradtak Baloghék.
Idegesen kezdtek a csapatok, de az SKC fiataljai hamar megtalálták a ritmust és a vezetést is megszerezték (8:1). Barlai Tamás együttese agresszív védekezéssel találta szemben magát, aminek következtében eladott labdák és pontatlan dobások jellemezték a hazaiak játékát. A vendégeknél a Molnár-Török-Ruják trió emelkedett ki, az egyetemieknél Vesztergom és a csereként beálló Nagy játszottak hasznosan. A negyed végén úgy tűnt, hogy meglép ellenfelétől Patonay Imre együttese (8:17), Czukor és Vesztergom kosaraival kapaszkodott is a SMAFC-NYME, de Molnár és Rátvay pontjaival kialakult a közel tíz pontos differencia (14:23).
Eladott labdák, rossz dobások. Így indult a második negyed mind a két csapatnál, majd Molnár törte meg a kosárcsendet egy 2+1-es akcióval. Továbbra sem találta a ritmust az egyetemi együttes, miközben az SKC-Sportiskola már 16-28 arányban vezetett. Ekkora talált magára valamelyest a hazai csapat. Csaplár-Nagy és Balogh dupláival, valamint Berneczei triplájával 5 pontra zárkózott a SMAFC-NYME (23:28). A vendégeknél Ruják és Molnár ismét gondoskodtak arról, hogy ne csökkenjen tovább a különbség (25-34). A félidőhöz közeledve kapkodóvá váltak a csapatok, amiből a hazaiak jöttek ki jobban. Csaplár-Nagy büntetői, Herczeg triplája, valamint Czukor két pontos kosara is kellett ahhoz, hogy látótávolságon belülre kerüljenek az egyetemiek a nagyszünetre (36:39).
Lendületben maradtak Barlai Tamás tanítványai, Balogh révén, illetve Herczeg újabb hárompontos kosarával először a mérkőzés folyamán vezetett a SMAFC-NYME (41:39). Nem adta fel az SKC-Sportiskola, szorosan tapadt a hazaiakra.Bár többször is kiegyenlítettek a vendégek a vezetést nem sikerült megszerezniük. Az egyetemiek azonban nem tudtak meglépni ellenfelüktől, pedig erre volt lehetőségük. Ez később meg is bosszulta önmagát, Molnár vezérletével már ismét a Patonay-legénység vezetett (55:63).
A záró játékrészben az SKC fiataljai tartották előnyüket, négy pontnál közelebb nem engedték a SMAFC-NYME-t. Bár küzdöttek a hazaiak becsülettel, az átütő erő ezúttal is hiányzott a játékukból. Összességében jobban koncentráltak és kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtottak a vendégek, akik teljesen megérdemelten nyerték meg a városi rangadót a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.”

 

Barlai Tamás:

„Akadtak ugyan kitűnő időszakaink, de sajnos olyanok, is, amikor gyermeteg hibák sokaságát követtük el. Ez utóbbiak miatt most is szinte végig futnunk kellett az eredmény után, s ez sok erőnket felemésztette, így a kritikus szituációkból ellenfelünk jobban jött ki.”

Tovább a galériához >>>