Újabb vereség, pénteken lehet javítani

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 7. forduló

Az NB I. B múlt heti, 7. fordulójában az MTK-Törökbálint csapatához látogatott a SMAFC-NYME férfi kosárlabdacsapata.

MTK Törökbálint – SMAFC-NYME 77:63

(20:12, 20:8, 16:11, 21:32)
2012.11.25. vasárnap, 18:00 – Törökbálint, Bálint Márton Iskola Tornaterme (100 néző)
Vezette: Hervay T., Sértö R., Bagi B.
Részletek >>>

SMAFC: Balogh 16/3, Szlávik 9, Szekeres 2, Ugaros 3/3, Vesztergom 17. Csere: Rostás 4, Török 1, Nagy 2, Berneczei 9/3, Jávor 2, Herczeg.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
MTK: Szarvas 7/3, Wehner 14, Bihari 24, Radovics 5/3, Mercza 17/3. Csere: Baross 6, Horváth 2, Tóth, Takács, Fernengel 2.
Edző: Molnár István

Karácsonyi Gergely:

„Ezúttal a csapat két meghatározó játékosa, Csaplár-Nagy és Karácsonyi nem tartott az egyetemiekkel a fővárosba. Karácsonyi továbbra is betegséggel köszködött. A soproniak rutinos centerének pedig november 22-én született meg második kislánya, Csaplár-Nagy Lilla. Ezúton is szeretnénk gratulálni és sok boldogságot kívánunk!
A SMAFC-NYME aktuális ellenfelének mindössze egy veresége van, Szarvas Gáborék masszívan tapadnak a listavezető Bonyhádra. A soproniak enyhén szólva sincsennek túl jó formában, legutóbb hazai pályán szenvedtek gyakorlatilag sima vereséget a TF-Budapest együttesétől, de a Hepp-Kupában is alulmaradtak Baloghék a Pápai KC ellenében.
Sajnos ezúttal sem számolhatunk be jelentősebb javulásról. A hazaiak az első félidőben fokozatosan felőrölték a SMAFC-NYME-t. A vendégeknek semmi sem jött össze, ráadásul buta szabálytalanságokat is vétettek. A Törökbálintnál Bihari szinte tarthatatlannak bizonyult, de társai is rendre hozzátették a magukét. A soproniak teljesítményéről mindent elmond a 20 perc alatt szerzett 20 pont, illetve a szintén ennyi idő alatt összeszedett 6 IBM pont.
A második félidőre tovább nőtt a két csapat közti különbség, már közel 30 pont is volt a csapatok között. Az utolsó negyedben valamelyest megemberelte magát a SMAFC-NYME, Balogh és Vesztergom ponterős játéka révén jelentősen faragott hátrányából az egyetemi csapat. Ez végül 14 pontos vereséghez volt elég. Az utolsó negyedet ugyan magabiztosan nyerte Vetési Imre csapata, de hozzá kell tenni, hogy ekkor már Molnár István is rotálta együttesét és pihentette kulcsjátékosait. Ezzel együtt ismét sima vereséget szenvedett a SMAFC-NYME.”

 

Vetési Imre:

„Sajnos a mérkőzést úgy kezdtük el, ahogy a TF ellenit befejeztük. Sok eladott labdánk volt és gyáván kosárlabdáztunk. Hamar így pillanatok alatt eldőlt. A 2. félidőre összeszedte magát több ember a csapatban, ami végül 14 pontos vereséget eredményezett idegenben, ami nem tartozik a nagy vereségek közé. A mutatott játékban történt egy kis előrelépés, de sajnos ebben az összeállításban erre volt képes a csapat. Több játékosnak még mindig nem sikerült átlépnie a saját árnyékát.”

Ami a folytatást illeti, 2012. november 30-án pénteken a PTE-PEAC gárdáját fogadja a SMAFC-NYME a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban. A baranyaiak jelen állás szerint az utolsó helyen tanyáznak az NBI/B nyugati csoportjában. A mindössze 1 győzelemmel álló PEAC csapatát nem szabad lebecsülni, legutóbbi és egyben első győzelmüket múlt héten a Veszprém otthonában aratták (66:93!). A csapathoz csatlakozott a korábban több évet az A-csoportban kosárlabdázó ar. Deák Attila, az ő 32 pontja is kellett a veszprémi sikerhez.

Nagy kérdés lesz, hogy a SMAFC-NYME ki tud-e kerülni a 3 mérkőzés óta tartó gödörből. Egy esetleges hazai siker minden bizonnyal önbizalmat adna a soproniaknak a folytatásra is.

A mérkőzést 2012. november 30-án pénteken rendezik, kezdés 19:00.