Újabb vereség

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 8. forduló

A gödörben lévő SMAFC-NYME hazai környezetben fogadta a tabella utolsó helyét elfoglaló PTE-PEAC csapatát az NB I. B 8. fordulójában.

SMAFC-NYME – PTE-PEAC 68:72

(12:17, 20:25, 21:15, 15:15)
2012.11.30. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (150 néző)
Vezette: Dr. Magyari T., Dombay L., Esztergályos R.
Ellenőr: Nagy J.
Részletek >>>

SMAFC: Szlávik 12/3, Csaplár-Nagy 14, Balogh 13/3, Karácsonyi, Török 3. Csere: Rostás 2, Vesztergom 1, Herczeg 23/15, Szekeres, Berneczei.
Edző: Vetési Imre, Barlai Tamás
PEAC: Boldizsár 4, Deák 22/3, Ónozó 16/9, Pöttendi 16, Ignácz 2. Csere: Koller 7/3, Kaltenecker 3, Kis, Szabó 2.
Edző: Zalay Zoltán

Karácsonyi Gergely:

„A soproniak hosszú idő után ismét teljes kerettel léptek parkettre, hazai közönség előtt pedig minden adott volt ahhoz, hogy kikerüljön a hullámvölgyből az egyetemi együttes. A vendégeknél pedig csapatban volt a korábbi A-csoportos játékos, dr. Deák Attila is, akinek nagy szerepe volt a pécsiek Veszprémben aratott sikerében.
Nagy lendülettel kezdtek a vendégek, akik főként Pöttendi kosarainak köszönhetően 4-5 pontos előnyre tettek szert. Úgy tűnt, hogy a SMAFC-NYME továbbra sem tudja átlépni saját árnyékát, hiszen 5 perc elteltével mindössze 3 pont állt Baloghék neve mellett. Ez annak is volt köszönhető, hogy a PEAC zónavédekezése rendkívül jól működött.
A folytatásban valamelyest felpörögtek az események, pontosabbá váltak a csapatok támadásai. Ebben azonban a vendégek jártak az élen, a soproniaknak inkább fellángolásaik voltak. Herczeg két triplája is kellett ahhoz, hogy ne legyen nagyobb különbség a két együttes között. Pécsi oldalon Ónozó távolról alig tudott hibázni, Pöttendi pedig középtávolról volt tarthatatlan. A félidőt 10 pontos vendég előnnyel zárták a felek.
A második félidő – ahogy az utóbbi mérkőzéseken lenni szokott – a SMAFC-NYME-ről szólt. Pár perc alatt 3 pontra zárkóztak fel Baloghék, jött is a pécsiek időkérése. Ezután hullámzó volt a játék, hol meglépett a PEAC, hol felzárkózott a SMAFC-NYME. A soproniaknál Herczeg távoli kosaraival tartotta a lelket a csapatban, aki rendre bevágott egy trojkát. Az utolsó negyed előtt mindössze 4 pont volt a vendégek előnye.
A záró etapban rendre ellépett a PEAC a soproniaktól, majd jöhetett a felzárkózás Baloghék részéről. Átütő erő viszont egyetlen alkalommal sem volt Vetési Imre csapatának játékában. Deák rendre a legjobbkor szerzett kosarat, sokszor szinte lehetetlen helyzetből talált be a baranyaiak bedobója. Így teltek el hosszú percek, mígnem a Szlávik triplája révén ha egyetlen ponttal is, de átvette a vezetést a SMAFC-NYME. Jött is a vendégek időkérése. Deák, Ónozó és Pöttendi kosaraival azonban eldöntötte a mérkőzést a PEAC a büntetőket is rosszul értékesítő soproniak ellenében.”

 

Vetési Imre:

„Az első félidőben rosszul játszottunk, ezt kihasználva ellépett a PEAC. A második félidőben már jobban összpontosítottunk, de hazai pályán nagyon rossz százalékkal dobtunk.”

Tovább a galériához >>>