Vereség a Honvéd ellen

Férfi NB I. B csoport – Keresztbejátszás a 9-16. helyért – 2. forduló

A SMAFC-NYME továbbra is nyeretlen a rájátszásban.

Budapesti Honvéd SE – SMAFC-NYME 89:60

(31:16, 19:16, 15:16, 24:12)

Dátum: 2014.04.09. szerda, 18:30 – Budapest, Simon János Sportcsarnok (75 néző)
Vezette: Válé F., Dernei G., Zárai K.
Ellenőr: Görgényi M.
Részletek >>>

SMAFC-NYME: Czukor 10/3, Balogh 18/3, Vesztergom 10, Csaplár-Nagy 8, Berneczei 11/6. Csere: Nagy 2, Kovács 1, Ugaros, Dobrovics.
Edző: Barlai Tamás
Honvéd: Kwame 21/6, Kovács 7/3, Stefán 15, Szalay 7, Szeleczky 10. Csere: Máté 18/3, Bános 4, Szollár, Haris 3/3, Taga, Teremy 4.
Edző: Puskás Artúr, Mészáros István

Karácsonyi Gergely:

„A soproni egyetemisták legutóbb idegenben, a Budapesti Honvéd SE otthonában szenvedtek vereséget. A csapatból hiányzott Szlávik, Karácsonyi, Molnár és Kovács Gergely munkahelyi elfoglaltságok és betegség miatt. Jávor ugyan helyet foglalt a kispadon, de játékára nem lehetett számítani sérülés miatt.
A fővárosiak kezdték jobban a találkozót, akik Stefán vezérletével 6:2-re elhúztak. A rutinos Balogh tudott csak kosarat szerezni a SMAFC-NYME-nél, és sikerült is egalizálni Barlai Tamás együttesének (8:8). Sőt, Berneczei triplájával már a vendégeknél volt az előny, de egy 11:0-ás rohammal ellépett a Honvéd. A negyed végére tovább növelte előnyét a szervezettebben kosárlabdázó hazai gárda a tanácstalan soproniakkal szemben (31:16).
A folytatásban már kiegyenlített volt a játék, a SMAFC-NYME nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. Az egyetemiek sok labdát adtak el és a dobóformájuk is hagyott kívánni valót maga után. Egyedül a büntetők terén tudott átlagon felül teljesíteni a soproni alakulat.
A második félidőben sem változott a játék képe, egymás hibáiból próbáltak élni a csapatok. Barlai Tamás együttese 12 pontnál jobban nem tudott felkapaszkodni a Honvédra, amelyben Kwame mindig a legjobbkor villant meg (60:48). Egy 7:0-ás etappal ismét ellépett a Puskás Artúr vezette fővárosi gárda, ennél a pontnál pedig végleg eldőlt a találkozó (65:48).
A záró negyed már csak formalitás volt, a Budapesti Honvéd SE pedig úgy zárta a mérkőzést, ahogy elkezdte. Kwame, Máté és Szalay révén összességében magabiztosan, végig kezében tartva nyerte meg a találkozót a budapesti csapat.”

 

Barlai Tamás:

„30 percig partiban tudtunk lenni a fiatal és futós ellenféllel, de az első és a negyedik negyed utolsó 5-5 percében közéje tettek 30 pontot…”