Vereség a hosszabbításban

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 18. forduló

A rendes játékidő végére megint elfogyott a SMAFC-NYME.

HOYA – Pannon Egyetem Veszprém – SMAFC-NYME 102:92

(21:20, 17:22, 23:17, 25:27, 16:6)
2015.03.06. péntek, 19:00 – Veszprém, Vetési Albert Gimnázium (100 néző)
Vezette: Török Z., Dr. Magyari T., Németh S.
Ellenőr: Németh Cs.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 14, Török 14, Karácsonyi 13, Nagy 14/3, Szabó 9/3. Csere: Jávor 11/9, Szlávik 10/6, Berneczei 7.
Edző: Barlai Tamás
Veszprém: Puszta 30/6, Fekete 8/6, Novák 11, Nagy 2, Szabó 9. Csere: Kámán 32/9, Gáll 8/6, Blaskovits 2, Oltárczy, Kováts, Sipos.
Edző: Mérész Csaba

Karácsonyi Gergely:

„Az NB I. B csoportos férfi kosárlabda bajnokság nyugati csoportjának 18. fordulója a Veszprém–SMAFC találkozóval kezdődött múlt hét pénteken. Mind a két együttesnél akadtak gondok. A házigazda a sérült Vertetics nélkül volt kénytelen felállni, ugyanakkor Kámán felépült sérüléséből. Az őszi meccshez képest változások is voltak a keretben, Farkas Attila még pályára lépett a Krasznaiban, idő közben azonban távozott a csapattól Kelemen Bálinttal együtt. Takács András és Czakó Tamás sem voltak már ott a veszprémiek keretében. Center posztra érkezett Budapestről Fekete Csaba és Szabó Tibor is, külső pozícióba pedig Blaskovits Balázs és Puszta Dávid. Mindemellett edzőváltáson is átesett a Veszprém, a korábbi játékos és segédedző Mérész Csaba irányította a gárdát. A SMAFC-NYME-nél pedig hiányzott Balogh, Herczeg és Vesztergom is a keretből.
Szabó révén a hazaiak szereztek vezetést, de a soproni Szabó büntetőivel egalizált a SMAFC-NYME. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, támadásról támadásra változott a vezető csapat kiléte (10:10). A hazaiaknál Puszta bizonyult tarthatatlannak, de a sérülésből visszatérő és csereként pályára lépő Kámán is ponterősen játszott. Barlai Tamás csapatánál megoszlottak a pontok, a negyed utolsó perceire Nagy tartotta a SMAFC-NYME-t. Minimális veszprémi előnnyel zárult az első felvonás (21:20).
Szabó triplája és Berneczei büntetője adott lökést a vendégeknek, de Nagy Róbert és Szabó Tibor révén már újra veszprémi előnyt mutatott az eredményjelző (21:24, 25:24). Egyre hullámzóbbá vált a játék, egyik fél sem tudott tartósan jó, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. A sok megítélt szabálytalanság miatt igen hamar a büntetőké volt a főszerep, Jávor és Karácsonyi nem hibáztak, Sipos és Blaskovits viszont igen, így nem tudta növelni ellenfelét Mérész Csaba együttese (34:32). Az utolsó két percben viszont a SMAFC-NYME vitte a prímet, Berneczei után Karácsonyi és Szlávik betaláltak, 38:42-ről várhatták a folytatást a csapatok.
Lendületben maradt a SMAFC-NYME a nagyszünet után is, Török vezérletével már nyolc pontos előnyben voltak a soproniak (40:48). Visszajött a meccsbe a Veszprém, a Novák-Kámán-Puszta trió egy 7:0-át repesztett, amivel a vezetést is átvette a Veszprém. Nagy triplája jelentette a kapaszkodót a vendégeknek, majd Szabó és Csaplár-Nagy is pontosan célzott a büntetővonalról (55:56). Az utolsó percekre Puszta remeklésével két pontos előnyt harcolt ki a Veszprém (61:59).
Az első három negyedben tapasztalt lassú játékot minden bizonnyal megelégelték a játékosok, mert nagy rohanás kezdődött. Szinte minden támadásból kosár született, Szlávik, Berneczei és Török a duplák, Jávor pedig a triplák terén alkotott maradandót. Kámán és Puszta keze is elsült hazai részről, elképesztő dobópárbajt láthatott a közönség (79:78). Szlávik triplájára Gáll büntetőkkel felelt, majd Karácsonyi közép távoli kosara után már a SMAFC-NYME-nél volt az előny (81:83). Kámán 2+1-es akciója után viszont újra fordult a kocka (84:83). Török tört a gyűrű felé és dobott volna ziccert két hazai védő szorításában, minden bizonnyal szánt szándékkal, az izgalmak kedvéért hibázhatott, mert nem történt szabálytalanság. Puszta büntetőzhetett, ami után három pontos haza vezetést mutatott a tábla, szűk 10 másodperccel a vége előtt (86:83). Szlávik bravúros triplája a hosszabbítást jelentette a SMAFC-NYME-nek (86:86).
A ráadás első perceiben még vezetett is a SMAFC-NYME (89:90), utána azonban teljesen elkészült az erejével a vendég gárda. Török és Karácsonyi is kipontozódott, a Veszprém pedig magabiztosan büntetőzhetett. A vége 102:92.
A 92 dobott pont miatt mindenképpen dicséret illeti a soproniakat, főleg, hogy idegenben szerzett ennyi kosarat Barlai Tamás csapata. A fiatalok is szép teljesítménnyel rukkoltak elő ezen az estén, a vereség ellenére hasznos tapasztalat volt ez a mérkőzés is a SMAFC-NYME számára főleg úgy, hogy a soproni mérkőzéshez képest egy megerősített Veszprémmel szemben maradtak alul Szlávikék.”

 

Barlai Tamás:

„Megint 1-1 labdán múlt a mérkőzés sorsa és megint mi jöttünk ki ezekből a labdabirtoklásokból rosszul.”