Vereség a második napon is, de előre léptünk (Krasznai Kupa)

Krasznai Kupa – 2. nap

A Krasznai Kupa második napján az osztrák Güssing ellen lépett pályára a SMAFC-NYME.

Güssing Knights – SMAFC-NYME 91:71

(20:15, 23:15, 28:25, 20:16)
2011.09.10. szombat, 17:00 – Sopron, MKB Aréna (150 néző)
Vezette: Dombay L., Kulcsár T, Horváth A.

SMAFC: Szlávik 10/3, Balogh 14/3, Kovács 14, Csaplár-Nagy 2, Halász 6/3. Csere: Takács 20/6, Karácsonyi, Vesztergom, Herczeg 5/3.
Edző: Vetési Imre
Güssing: Koch 16/3, Jandrasics 9/9, Klepeisz Th. 15/6, Heard 7/3, Djuric 11/3. Csere: Dressen 10/6, Astl, Klepeisz M. 10/6, Vancura 4, Horvath 8/3, Knor 1.
Edző: Robert Langer

Karácsonyi Gergely:

„Egy-egy pontatlan támadás után a Kovács szerezte a mérkőzés első kosarát. Ekkor vezetett először és utoljára a SMAFC-NYME. Koch 6 pontjával gyorsan fordított a Güssing. A Sopron sorra hibázott támadásban, de a rövidzárlatból úgy tűnt sikerül kilábalni. Kovács szép megmozdulásai után 2 pontra feljöttek a egyetemiek. A B csoportos együttesben pályára lépett Takács Norbert, akit a SKC igazolt le a idei szezonra, de a „kisebbik” soproni kosárlabdacsapatban is szerepelni fog. Langer edző időkérése azonban megtörte Vetési Imre csapatának lendületét, amely zónavédekezésre váltott. A Güssing tartotta 4-5 pontos előnyét. A negyed végére kissé hullámzó lett a játék, a SMAFC továbbra is sok hibával játszott.
A folytatásban a soproniak továbbra is zónát védekeztek. A első két percben egyik csak Dressen tudott betalálni, a SMAFC első pontjára 3 percet kellett várni. Klepeisz M. és Dressen triplái után hamar 10 pont fölé nőtt a különbség. Vetési Imre ismét időt kért. Némi meglepetésre a Güssing ezután letámadott egész pályán. A SMAFC továbbra is sokat hibázott támadásban. Mindkét gárda vezetőedzője sokat rotálta saját csapatát. A hibák ellenlre a soproniaknál – a tegnapi meccshez hasonlóan – voltak ügyes megoldások. A félidőre 13 pontos előnyre tett szert a Güssing.
A nagyszünet után változott a játék képe. Szlávik egy trojkával kezdett, amire azonnal érkezett a válasz a túloldalról. Szlávik a következő támadásból is kosarat szerzett, majd Csaplár-Nagy és Takács is betalált. 10 ponton belülre került a SMAFC. A felek a gyors támadásokat erőltették, a nagy rohanásban egy-egy hiba is becsúszott. Kifejezetten jól tartotta magát Vetési Imre együttese a harmadik negyedben.
A utolsó etap egy-egy triplával indult, Djuric és Takács találtak be távolról, majd Szlávik dobott egy duplát. Innentől kezdve kissé szétesett a SMAFC-NYME játéka, kapkodtak Baloghék. A Güssing magabiztos, 20 pontos előnyre tett szert, amit a találkozó végéig meg is tartott.”

 

Vetési Imre:

„Egy jó, megterhelő meccset játszottunk ma. A tegnapi mérkőzéshez képest sikerült előrelépnünk. Gratulálok a srácokank, átérezték a mérkőzés súlyát. A torna nagyon jól szolgálja a felkészülésünket.”

 

A 19:00-kor kezdődő ZTE–Güssing mérkőzésen:
Zalakerámia ZTE KK – Güssing Knights 71:83 (18:21, 19:24, 23:21, 11:17)