Vereség a rangadón

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 8. forduló

A SMAFC-NYME csapatában hosszú idő után először Vetési Imre is helyet foglalt a hazaiak kispadján.

SMAFC-NYME – Kanizsa KK DKG-EAST 52:72

(14:20, 17:18, 6:18, 15:16)
2011.11.11. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (200 néző)
Vezette: Török Z., Surányi G., Sabáli L.
Részletek >>>

SMAFC: Csaplár-Nagy 2, Karácsonyi 6/3, Kovács 12, Szlávik 13/6, Balogh 4. Csere: Halász 7/3, Vesztergom 1, Czukor 3, Herczeg 4.
Edző: Vetési Imre, Horváth József
Nagykanizsa: Bausz 9, Hoffmann 14, Czigler, Neal 23/9, Beák 9/3. Csere: Balogh 2, Zsámár 8/3, Bus 4, Lovas 3/3, Murvai, Stárics, Tóth.
Edző: Kovács Nándor

Karácsonyi Gergely:

„Jobban kezdtek a vendégek, akik Beák révén rögtön az első támadás után megszerezték a vezetést. Emellett masszívan is védekeztek Bauszék, de a SMAFC-NYME is keményen küzdött. Szlávi triplájával fordított a hazai alakulat, majd fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed vége egyértelműen a vendégeké volt, akik Hoffmann és Bausz pontjaival megnyugtató, 6 pontos előnyre tettek szert.
A folytatásban magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak Horváth József edző tanítványai, nagy küzdelem közepette kiegyenlítettek Baloghék. Egy kis időre a vezetést is megszerezték a soproniak. Az amerikai Neal és Bus révén átlendült a holtponton a vendég együttes és fokozatosan növelték előnyüket a gépgyáriak. A félidőre 31:38-as vendég vezetéssel vonultak a csapatok.
A második félidő ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. A házigazda hibáit könyörtelenül kihasználták a kanizsaiak és a játékvezetői ítéletek sem mindig kedveztek a SMAFC-NYME-nek. Sokat elmond a mindösszesen 6(!) dobott soproni pont a hazaiak játékáról. A vendégeknél továbbra is Neal volt elemében és a csereként beálló Zsámár is jeleskedett.
A záró etapban tulajdonképpen nem változott érdemben a játék képe, a SMAFC-NYME továbbra is sok hibával játszott, a Nagykanizsa pedig könnyű szerrel szerzett kosarakat. A hazaiaknál senki sem tudott extrát nyújtani. Ebben a szezonban ez volt az első veresége a SMAFC-NYME-nek hazai pályán.”

 

Horváth József:

„Hiába indult rangadónak, sajnos ma nem tudtunk olyan játékot produkálni, amivel esélyünk lett volna a győzelemre. Egy valaminek örülhettünk, hogy Vetési Imre ismét a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban láthattuk.”

Tovább a galériához >>>