Vereség a TFSE ellen (MEFOB)

Fiú egyetemi bajnokság, Nyugat – Alapszakasz – 10. forduló

TFSE – SMAFC-NYME 95:59

(30:18, 16:17, 26:10, 23:14)
2015.02.09. hétfő, 19:45 – Budapest, TFSE Tornaterem.
Vezette: Gyurka T., Czupi M.
Részletek >>>

SMAFC: Berneczei 29/6, Bali, Czeller 4, Jávor 16/9, Szabó 4. Csere: Szála, Forrai 6/3, Gaál, Szekeres.
Edző: Barlai Tamás
TFSE: Bognár 9/3, Mácsai 26, Világi 4, Bódi 14/3, Jókai 15. Csere: Palánk 9, Oláh 2, Haris 16/9, Baksa.
Edző: Kerényi Gergő

Karácsonyi Gergely:

„Február 9-én hétfőn a SMAFC-NYME a TFSE vendége volt Budapesten, az Alkotás utcában. A soproniaknál Nagy és Török is hiányzott a keretből.
4:0-val kezdtek a hazaiak Jókai és Mácsai révén, de Berneczei kosarainak köszönhetően ekkor még tartotta a lépést ellenfelével a vendégcsapat. Ezután azonban fokozatosan ellépett ellenfelétől a fővárosi együttes, amely egész pályás letámadásának köszönhetően rendre megzavarta és hibákra késztette a vendégeket (15:7). A palánk alatti játékának köszönhetően hamar tíz pont fölé nőtt a különbség, a SMAFC-NYME-nél csak Berneczei tudott a gyűrűbe találni, 18-ból 16 egységet vállalt magára a soproni játékos.
A második negyedben is folytatódott a TFSE jó sorozata, a már említett Jókai és Mácsai sorra szerezte a pontokat (38:20). A sok hibával tarkított negyed második felében magára talált a SMAFC-NYME, amely Czeller, Berneczei és a csereként beálló Forrai révén faragott hátrányából a nagyszünetre (46:35).
A második félidőt egy 12:0-val kezdte a TFSE, itt gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. A soproniak négy percig képtelenek voltak a gyűrűbe találni, a vendégek rendre a kinti dobásokat erőltették inkább kevesebb, mint több sikerrel. A vendégek centerei ráadásul faultproblémákkal miatt a cserepadra kényszerültek, amit remekül ki is használtak a hazaiak (68:38).
A záró etapra már csak a különbség mértéke maradt kérdéses, a tartalékos soproniaknak esélyük sem volt szorosabbá tenni a mérkőzést, egyedül Berneczei játékát lehetett kiemelni. A TFSE teljesen megérdemelt, magabiztos győzelmet aratott. Az egész pályás letámadás is meghozta »gyümölcsét«, 29 eladott labdára kényszerítették a soproniakat.”

 

Barlai Tamás:

„A TFSE egész pályás letámadásával összességében nem tudtunk mit kezdeni. A második félidő elején a legtöbb külső dobásunk pontatlan volt, ekkor vesztettük el a mérkőzést. Emellett védekezésben a legtöbb esetben teljesen csődöt mondtunk.”