Vereség a végjátékban

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 22. forduló

Az  utolsó fordulóban a Pápát fogadta Meszlényi Róbert csapata a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

SMAFC – Motax-Pápai KC 67:72

(19:11, 19:18, 16:26, 13:17)
2017.04.01. szombat, 18:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok (75 néző)
Játékvezetők: Bognár Tibor, Bagi Bálint, Major Ádám
Ellenőr: Mocsai László
Részletek >>>

SMAFC: Rátvay T. 19/3, Berneczei 13/9, Kovács 9, Nagy 6, Forrai 3. Csere: Werner 3, Füzi 7/3, Papp 5, Polgárdy 2.
Edző: Meszlényi Róbert

Pápa: Szanati M. 14, Kálmán 19/9, Hadnagy 4, Keresztes 19, Horváth G. 9/3. Csere: Keller 2, Horváth A. 3/3, Fülöp 2, Szanati G., Bereczki.
Edző: Vajda József

Karácsonyi Gergely:

„Jól kezdett a házigazda soproni együttes, amely Nagy vezérletével tartotta vezető pozícióját az első percekben. Akadtak társai is, Berneczei, Rátvay és Papp is betaláltak a negyed második felében, miközben a vendégek nem találták a ritmust, megérdemelten vezetett a SMAFC (19:11).
A folytatásban is kitartott a hazaiak lendülete, míg a vendégeket Keresztes és Kálmán kosarai tartották meccsben (22:16). Nagy jó hozta helyzetbe társait, Füzi pontjaival pedig 10 pontra nőtt a SMAFC előnye. Rátvay Tamás és Papp is hasznosan és ponterősen játszottak ezekben a percekben, megérdemelten őrízte közel 10 pontos előnyét Meszlényi Róbert csapata.
A nagyszünet után a Berneczei–Nagy–Rátvay trió révén sikerült mindig válaszolni a pápaiak pontjaira, akiknél Horváth és Szanai bizonyultak húzóembereknek (38:32). A negyed közepéig tartotta is előnyét a soproni gárda, az utolsó percekre azonban ismét teljes zavar alakult jött a hazai fejekben, és a védekezésben is. Szanati és Kálmán ezeket rendre ki is használták, Keresztes palánk alatti kosarával pedig a minimális vezetést is átvette a Pápa a negyed végére (54:55).
Sok hibával és ideges játékkal indult a záró etap, Rátvay Tamás duplájával még tudott fordítani a SMAFC. Ezután szinte minden támadás után változott a vezető csapat kiléte, az utolsó perc elején pedig még a SMAFC-nál volt az előny (65:64). Ebben az utolsó percben viszont egy 8:2-es rohamot produkált a Pápa, amivel maga javára döntötte a találkozót. A SMAFC, ezúttal is a 3. negyedben, illetve az utolsó percben fogyott el fejben.”

Tovább a galériához >>>