Vereség az alsóházi rangadón

Férfi NB I. B Nyugati csoport – Alapszakasz – 15. forduló

SMAFC-NYME – PVSK-Kronosz Kiadó 75:83

(17:23, 24:23, 19:21, 15:16)
2016.02.12. péntek, 19:00 – Sopron, Krasznai Ferenc Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Sabáli László, Esztergályos Róbert, Magyari Tibor
Ellenőr: Németh Csaba
Részletek >>>

SMAFC: Török 6, Balogh 19/6, Németh 4, Nagy 6, Werner 7/6. Csere: Füzi 17/6, Karácsonyi 8/6, Vesztergom 4, Papp 4.
Edző: Meszlényi Róbert, Horváth József
PVSK: Czukor 11/9, Kővágó-Laksa 8, Antóni 9/3, Sértő 12/6, Demeter 8. Csere: Mogyorósi, Popgyákunik 23/12, Berkics 3, Krnjajski 9.
Edző: Juhász Olivér

Karácsonyi Gergely:

„Már két éve nem bír a PVSK-val a SMAFC-NYME.
Ősszel a SMAFC-NYME pécsi látogatása nem sikerült valami fényesre. Akkor több, mint 30 pontos vereségbe futott bele a soproni együttes. Azóta mind a két csapat életében inkább a vereségek domináltak, a forduló előtt azonos mérleggel is álltak a felek.
Kezdetben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a minimális soproni vezetés azonban csak percekig tartott ki. A távoli dobásokat ezúttal is előnyben részesítő baranyaiak Sértő révén be is találtak, egyenlített a PVSK (6:6). A soproniak sem közelről, sem a triplavonalon túlról nem tudtak betalálni, ellépett a hazaiaktól Juhász Olivér csapata (6:12). A vendégek kértek időt, így alkalom nyílt a SMAFC-NYME számára arra, hogy rendezze a sorokat Meszlényi Róbert, de ez sem segített. Popgyákunik ponterős játékával tíz pont fölé nőtt a vendégek előnye (11:22). Werner és Karácsonyi tripláival sikerült valamelyest faragni a hátrányon az első negyed végére.
A folytatásban tartotta előnyét a PVSK. A hazaiaknál Karácsonyi mellett Füzi talált még be, utóbbi büntetőből, közelről és távolról is pontosan célzott, valamint a csereként beálló Vesztergom is hasznosan szállt be a játékba. A túloldalon a korábban már említett két játékoson kívül Antóni, Demeter és Czukor jelentkeztek még kosarakkal. Az utolsó két perc viszont már az egyetemieknek sikerült jobban, akik megfelezték 10 pontos hátrányukat többek között Balogh hat pontjával, de kellett ehhez a társak jó védekezése is (41:46).
A második félidőt ismét a PVSK kezdte jobban, négy hárompontos kosárral kezdtek a baranyaiak, miközben a hazaiaknál 5 pont mellett csupán gyenge védekezést sikerült bemutatni (46:58). A SMAFC-NYME továbbra sem tudott magára találni, de a vendégeknél sem ültek már a dobások. Közel két perc telt el kosár nélkül. A negyed hátralévő részében ugyan »életre keltek« a csapatok, de tartotta előnyét a PVSK. Az utolsó két percben ugyan tízen belülre került a Sopron csapata, de az 5 perc alatt kihagyott 5 büntető tudatában közelebb is zárkózhatott volna a hazai csapat (60:67).
A záró negyed sem szólt másról, mint az azt megelőző három etap: a SMAFC-NYME üldözte a PVSK-t, de most sikerült is utolérnie, hiszen Németh középtávolijával már 69:69-et mutatott az eredményjelző. Vagy sokat kivett a felzárkózás a hazaiakból, vagy az utolsó percekre tartalékolt a PVSK, mert hátralévő négy percet 14:6-ra megnyerte a baranyai együttes, ezzel eldöntve a találkozót, amelyet megérdemelten nyert meg a pécsi csapat.”

Meszlényi Róbert:

„Rossz ritmusban kezdtük a találkozót, szinte az egész mérkőzésen futottunk az eredmény után. A végjátékban utolértük ellenfelünket, de nem maradt energiánk az eredmény megfordítására.”

Tovább a galériához >>>